Fika och second hand

Denna veckan har jag haft mycket ledig tid från jobbet, så istället för att vara en soffpotatis som jag vanligtvis är så slängde jag iväg ett meddelande i en gruppchatt på facebook som några av mina närmsta vänner är med i. Vi ses väldigt sällan, delvis för att våra scheman nästan aldrig går ihop och delvis för att vi alla i grunden är introverta. Men som genom ett mirakel så kunde två andra i gruppen också ses på onsdagen! Hallelujah.
Det blev en lunch och fika på Kafe Magasinet. Brisket & mushroom bagel, cappucino och kärleksmums. Ingen bild på det för det slukade jag på en gång.

Det blev en kort runda i de närmsta second hand-butikerna också. Fyndade denna fina pepparkvarn i marmor för ynka 40 kr på Emmaus!

Den får klämma in sig på brickan vid spisen bredvid en liten skål med havssalt, en kruka basilika som vill ta över hela bänken, oljor och knivar. Själva brickan fick jag från jobbet för ett tag sedan – den skulle slängas så jag snodde genast på mig den och vandrade glatt hem med den, några tallrikar och ett serveringsfat som ingen heller ville ha. Gratis grejer som också är fina är inte fy skam!

Vi gick in på Linnégatans blomsterhandel och där velade jag fram och tillbaka men köpte till slut ett knippe eukalyptus. Det funkar ju alltid.

Efter det kilade vi också in på Myrornas och så fort vi gick upp på andra våningen med möblerna så hajade jag till. Rakt framför trappan så stod den och kallade på mig – ett superfint skåp i perfekta storleken till min smala hall. Det tog inte lång tid förrän jag hade betalat för den (199kr, hell yeah) och ringt sambon för att överlägga hur vi skulle få hem den. Den är inte fasligt stor och inte heller tung, men det är lite bökigt att frakta möbler på spårvagnen – speciellt när man är själv och det är rusningstid. No thank you.
Vi fick två dagar på oss att hämta den och J’s mamma var så snäll att erbjuda sig att hjälpa oss med att frakta hem den på fredag efter att vi ätit lunch med henne. Helt perfekt!

Nu längtar jag till fredag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.