Nytt till hallen

Väckarklockan på mobilen ringer för 3:e gången den här timmen. Jag är ingen morgonmänniska, jag har alltid minst två väckarklockor som jag dessutom snoozar minst 2 gånger på vardera. Får stresspåslag av det ständiga ringandet, men fan vad svårt det är att gå upp ur sängen.

Klockan är 9, jag har missat hälften av min tvättid som jag bokade. Suck.

Med halvöppna ögon släpar jag mig ur sängen och hoppar in i duschen. Jag har alltid en podcast igång på högtalare när jag duschar, och denna dusch ackompanjeras av ett avsnitt av Mord mot Mord. Är det konstig att nästan alltid börja och avsluta dagen med att lyssna på hemska brott? Fascinerande och skrämmande ämne i alla fall. Även intressant att det är så många kvinnor som snöar in sig på ämnet, i alla fall i true crime podcast-kretsar.

Med kaffe i kroppen så tvingar jag mig att bädda sängen. Det är verkligen nåt jag sällan bryr mig om att göra. Det gör det mycket trevligare i rummet, visst, men vi är i princip aldrig här inne förutom när vi ska sova. Ser man inte röran så finns det inte, eller?

Letar ständigt efter snygga vägglampor att köpa för att hänga på båda sidorna om tavlan. Har fastnat för Erik Wärnås vägglampa V13 som verkar poppa upp på onlineauktioner då och då. Hade helst velat ha svarta, men man kan ju alltid sprejmåla.

Se vad tjusig! Bild från en avslutad auktion på Bukowskis.

Runt kl.11 åkte jag hemifrån för att äta lunch med J och hans mamma i Mölndal. Efter det drog vi iväg till Myrornas för att hämta vårt nya skåp. Det fick preciiiiis plats i bagageluckan utan att man skulle behöva fälla fram baksätena. Ibland har man flyt!

Så här såg det ut före i hallen. Inget vidare snyggt, pallen är för låg och tavlan hänger för lågt nere för att kompensera för pallen. Det ser ut som att de är två små öar som flyter ifrån varandra istället för att vara en välkomponerad helhet.

Sittpallen är från Åhléns, fick den när jag tog studenten 2014. Under den så är mina och J’s gamla tofflor inknökade. Och ja, det är krokodiltofflor. Men han använder dem inte längre, för han har fått ett par nya krokodiltofflor av mig, haha. Han ville verkligen inte ha “normala” tofflor.

Vi har en långsmal hall som verkligen måste hållas så fri som möjligt för att man ska kunna komma fram. Mittemot denna kortvägg står dessutom min garderob, och dörrarna måste såklart kunna öppnas utan att smälla i någonting. Så kravet för ett nytt skåp var att det skulle vara smalt, under 115 cm brett och gärna i svart eller mörkt trä med fina detaljer.

Lo and behold – jag fann det perfekta skåpet!
Och vilken skillnad det blev, är så himla nöjd med detta. Kommer dock vilja skaffa en stenskiva att lägga på toppen. Tänker att ljus ekebergsmarmor hade passat fint, om det nu ens finns att köpa så små bitar av det. Hmm hmm.

Pallen får stå under fönstren i vardagsrummet tills vi hittar en bättre plats för den, alternativt ställer upp den på vinden. Den matchar perfekt med mattan i alla fall, pluspoäng för det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.