Handgjorda Örhängen Av Tivemark Design & Kort Intervju

(Ej sponsrat inlägg)

Jag har följt Lina Tivemark, aka Tivemark Design, på Instagram ett tag nu och verkligen älskar hennes kreationer. Hon gör handgjorda smycken och har tidigare broderat på kläder, och allt är så himla fint.

Förra veckan släppte hon fler örhängen som är från en av hennes senaste kollektioner. Jag var snabb på hugget med att skriva till henne och valde att köpa detta runda paret med fruktmotiv i gult, grönt och orange. De kommer vara perfekta till sommaren!

Grym kvalitet, otroligt fina färger och de är inte alls tunga för öronen. 10/10 helt enkelt.

De här är örhängena jag hittills köpt av Lina.

Visst känner man sommarvibbarna?

Tänker para ihop dessa med en gul skjorta för en verklig färgbomb, eller en vit blus för att låta örhängena stå i rampljuset.

När jag började skriva detta inlägg så blev jag nyfiken på Tivemarks tankar bakom hennes skapande. Så jag skrev till henne och frågade om hennes bakgrund, och jag fick snabbt svar. Häng med!

– Var började ditt kreativa skapande?

– Skapandet har alltid varit en självklar del i mig. Ända sen jag var liten har jag antingen ritat, målat, skrivit, fotat, byggt eller format på ett vis eller annat.
Jag började brodera lite utav mina egna gamla kläder nån gång när jag låg hemma med influensan, vilket blev poppis bland folk jag kände och de började efterfråga plagg till sig själva. Så jag köpte en del plagg second hand, sydde om och broderade och sålde till dem som ville ha. Och det var egentligen så detta konto kom till!

– Hur kom du in på att designa smycken?

– Den riktiga skrällen blev när jag fick för mig att göra ett par örhängen av gammal FIMO-lera jag hade hemma. Folk älskade det, så jag fortsatte!
Jag märkte snabbt att lera var ett otroligt tillfredsställande material att jobba med, med otroliga variationsmöjligheter och potential. Att skapa örhängen i lera har gett mig så mycket sinnesro och kreativt utlopp, samtidigt som det är jättekul att andra faktiskt vill och kan ANVÄNDA det man gjort! Hur fantastiskt är inte det?!

-Har du några planer för framtiden?

– Min plan är att fortsätta skapa! Drömmen vore en egen studio och möjlighet att gå över från hobby till yrke. På måndag börjar jag en en kvällskurs i keramik, så det ska bli spännande att se hur detta utvecklas!

Tivemarks örhängen säljs just nu i butik hos WOS och HeyDay.

Klicka här för att komma till Tivemarks instagram för att se mer av hennes örhängen och andra verk.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.