Alla Hjärtans Dag I Mars

Jag och J har bestämt att eftersom han fyller år 14:e februari så flyttar vi vårt alla hjärtans dag-firande till någon ledig dag mellan hans och min födelsedag. Igår var vi båda lediga och vi spenderade dagen med att vara ett sliskigt gulligt par på dejt.

Vi började med en fika på Café Husaren. En cappuccino och lyxkladdkaka för mig, och givetvis en enorm hagabulle till J. Kan säga att den fortfarande inte är uppäten.Det oerhört ombytliga vädret i Göteborg kräver att man får ta fram de stickade plaggen igen. Outfit demonstrerat här, med en tafatt hand halvt nerstoppad i fickan för att jag bara tog en hastig bild då jag blev paranoid att någon skulle tycka att jag tog för lång tid på mig på toaletten. Rimligt? Njae.

Passade på att ta några snabba visiter i de närmsta butikerna för att kolla på choklad, te och inredning. Hittade inget som jag var så sugen på, men ett paket Darjeeling Te från Curry House fick följa med oss. Efter det blev det en tur till Röhsska som slagit upp dörrarna igen. Den östastiatiska utställningen och Falk Simons silversamling tyckte vi väldigt mycket om. Rekommenderar absolut folk att se det!
Bilder från Röhsskas hemsida.

När våra magar började kurra högt så drog vi till Yammy Kitchen på Andra Långgatan. Vi har gått dit massor av gånger och jag brukar vanligtvis ta bibimbap med kyckling, men nu blev det minsann japchae och gyoza. Satan vad gott, trots att japchaen hade så mycket olja att vi bokstavligt talat hällde av det i en skål. Jag som älskar att titta på youtubeklipp med Gordon Ramsay kunde höra hans kritiska gormande i huvudet. Men som tur är så är jag inte mästerkock och har inte lika stort behov av att ge feedback, så så länge det smakar gott så funkar det för mig…för det mesta.

Och efter detta så var vi såna tvättäkta pensionärer att vi åkte hem, la oss i soffan med ett täcke och jag tog en powernap med Netflix igång på TV:n. Så vilda är vi!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.