Konst i vardagsrummet

Den här veckan, som egentligen jag skulle ha väldigt mycket ledig tid på pga få arbetspass, blev istället fullspäckad med jobb då jag fått hoppa in extra för att täcka sjuk personal. Klirr i kassan är inte helt fel, men den överfulla tvättkorgen blev inte lika glad för det. Ni som har egen tvättmaskin ska vara tacksamma.

En snabb tur in på Iems i veckan resulterade i att jag köpte en tjusig grön kudde från Classic Collection (näst längst till höger på bilden). Har tyckt att det saknats något i soffan ett tag… även om vi bara slänger iväg kuddarna när vi parkerar oss framför TV:n, hehe
Jag har fasligt mycket planer för lägenheten men allting kommer ta lång tid (vilket inte är dåligt i sig, jag är bara väldigt exalterad/otålig av mig). Men jag fick faktiskt tummen ur förra veckan och köpte två canvastavlor som jag snart ska ta mig an och måla på. Har länge velat byta ut de nuvarande tavlorna vi har i vardagsrummet, men inte för att jag inte tycker om dem. Absolut älskar motiven och ramarna vi har nu, men de är alldeles för små för den väggen. Dessutom har vi 2,70m i takhöjd så de ser så malplacerade ut där. Så inom relativt snar framtid ska det bli två stycken 70×100 cm tavlor ovanför soffan istället.

Kommer nog bli fint när det är fixat! Letar efter mycket inspiration och velar fortfarande om jag ska köra på oljefärg eller akryl, men tror jag kör på det jag är mest erfaren av = akryl. Det är ju också billigare och smidigare då man inte behöver tänka på att köpa speciella lösningsmedel osv som man behöver med oljefärg.
Än så länge vet jag inte exakt vad för motiv jag vill ha till tavlorna, men jag kikar på inspiration och fastnar mycket för sådana här konstverk:

 

Tavla av Giovanni Gasparo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En närbild av Il Canto Della Vergine av Roberto Ferri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En närbild av Boy Blowing Soap Bubbles av Karel Dujardin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hands av He Lihuai.

 

 

 

 

 

Några nyckelord kanske skulle vara finkonst, detaljer, och dova färger? Eller minimalistisk barock? Händer? Nånting åt det hållet i alla fall.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.