Långelid/von Brömssen

Mönsterdesignerna Emma von Brömssen och Daniel Långelid har nyligen blivit en duo och skapat en fantastiskt vacker tapetkollektion i samarbete med Ulricehamns Tapetfabrik. På deras instagram kunde man se när de en gång i veckan släppte sina 10 olika mönster, och i fredags hade de en utställning med hela kollektionen på Göteborgs Auktionsverk tillsammans med .

Man kan hitta tapeterna bl a på Engelska Tapetmagasinet, och mönstrena kommer i flera olika färgställningar. Här nedanför ser ni mina favoriter från kollektionen!

 

 

A Walk In The Park.

“Mönstret är inspirerat av ett planschverk från 1600-talets Göteborg. Här syns tecknade män med peruker som sitter till häst, kvinnor som bär ämbar med vatten, hundar och kossor. Här med mönster i brunt och vitt mot en dovt gul bakgrund.”
– Engelska Tapetmagasinet.

 

 

 

 

 

A Peep To The Past

“Denna tapet är inspirerad av ett planschverk från 1600-talets Sverige och låter oss genom runda titthål blicka tillbaka på den tiden. En nutida design med svartvita rastrerade runda bilder mot en beige bakgrund.”
– Engelska Tapetmagasinet.

 

 

 

 

 

Please Have A Seat

“Detta mönster i vitt och grått är inspirerat av stolsitsar i rotting som är så populärt,
t ex på stolar från Thonet.”
– Engelska Tapetmagasinet.

 

 

 

 

 

 

From Sweden With Love

“Denna tapet är inspirerad av ett planschverk från 1600-talets Sverige och ger oss en hälsning från en svunnen tid. En nutida design med tidningstexter i svart mot en beige bakgrund.”
– Engelska Tapetmagasinet.

 

 

 

 

 

Casablanca Afternoon

“Här syns vajande solbelysta palmblad i blå toner mot en bakgrund i offwhite.”
– Engelska Tapetmagasinet

 

 

På duons instagramkonto kan man se och läsa mer om kollektionen, och även ta del av lite behind the scenes av produktionsprocessen av tapeterna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.