Umbrella Academy

När jag jobbade i fredags så gjorde jag en dum miss. Stod vid kassan och skulle fixa nåt med en påse – och så small det till i hela ryggen. Var först helt säker på att jag fått ryggskott, men efter en stund så kändes det snarare som en rejäl sträckning i en muskel (misstänker erector spinae som går längs hela ryggen upp till nacken). Kämpade igenom resten av dagen och nästan kollapsade när jag kom hem. J fick hjälpa mig med verkligen varenda liten grej: ta av mig skorna, hjälpa mig lägga mig ner i sängen, ge mig värktabletter, osv osv. Värre blev det på lördagsmorgonen, då jag inte ens kunde ta mig upp ur sängen själv utan att det gjorde fasligt ont. Det värsta var att jag skulle jobba då också, men så fort jag kom till jobbet så pratade jag med min chef och vi kom snabbt fram till att jag behövde åka hem och vila. Kan man inte böja sig, vrida sig eller röra sig snabbt så är man ändå inte mycket till nytta i en butik. Så jag åkte hem direkt och spenderade h-e-l-a dagen i soffan tillsammans med mina bästa vänner vetekudden och värmedynan.

Eftersom jag blev stationerad framför TV:n så började jag titta på Umbrella Academy på Netflix, som blivit ganska omskrivet i medierna plus att min mamma tidigare tipsat om den. Och varför har jag inte sett den tidigare?! En av de bästa serierna jag sett på länge!

Fun fact om serien är att den är baserad på serietidningen som Gerard Way skrivit, som tidigare var sångaren i mitt tidigare favoritband My Chemical Romance. Yes, jag var emo i tonåren.

Har verkligen bara positivt att säga om serien; grym musik, snyggt filmat, bra story, fantastiska skådespelare (Ellen Page är ju alltid bra), lagom med humorinslag. Tyckte också det var så fint utfört med att ta upp tunga ämnen som många kan relatera till. Traumatiska händelser i barndomen, att inte känna sig sedd, förväntan att prestera och bli någon som andra vill att man ska vara… Och då är detta en serie om superhjältar.

Om ni inte har sett den än, do yourself a favour and cancel all your plans so you can watch it.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.