Hela 24 år

Då har man fyllt hela 24 år! Skrämmande vad tiden går fort, jag är fortfarande 19 år i huvudet. Tog mig ca ett år innan jag hade vant mig vid att säga att jag var 23 år, och nu får man börja om igen med att nöta in nästa ålder. Hjäääääälp.

I min familj har vi ganska tydliga rutiner för födelsedagsfirande. Hela familjen förbereder “frukost”, vilket oftast består av massor av olika sorters chips, godis, tårta, kakor, frukt, etc, och så tågar alla in sjungandes till födelsedagsbarnets rum med hela kalaset. Och så knör alla in sig på nåt hörn i sängen eller var det nu får plats att sitta, tittar på medans presenter öppnas och sen stressar folk iväg till jobb eller skola om det är på en vardag. Och precis så älskar jag det.
Ett år försökte jag dock få igång en ny tradition med att ha våffelfrukost framdukat på morgonen och att jag som födelsedagsbarn skulle komma ut istället och bli firad vid bordet. Men det slutade i att hela familjen stod i en ring utanför sovrumsdörren, väntade på att jag skulle komma ut och skrek grattis när jag väl gjorde det. Och så stod alla där i hallen och inte riktigt visste vad man skulle göra härnäst. Som en nybörjarsekt, hahaha. Nej, då är det bäst att köra på det man vet funkar.

Men bor man inte hemma med familjen så blir det inte exakt som varit tidigare som barn, speciellt inte om man har olika arbetstider i hushållet och därför inte går upp samtidigt. Men idag var J noggrann med att han skulle hinna göra mitt morgonkaffe innan han var tvungen att åka till skolan. Och det är ju det bästa sättet att vakna på – att bli serverad kaffe på sängen. M-mm.

Min present från J och hans föräldrar har faktiskt legat i hallen sedan i lördags. Förpackningarna var så stora att det inte var någon idé att slå in dem, så lite filtar fick täcka paketen. Jag var duktig nog att inte ta mig en tjuvkik, men det var bara för att jag redan visste vad det var, haha.

En öppen spis! Dessa går att köpa på en massa ställen (Ellos, Bauhaus, K-rauta…), och de finns både elektriskt drivna och de som man eldar i med etanol. För oss blev det den sistnämnda, men då vi har ett litet vardagsrum med nästan obefintlig ventilation så kommer vi inte elda med bränslet. Finns även studier som visar att även om det inte bildas rök så kan det fortfarande vara skadligt med etanolförbränning osv… Så vi kommer helt enkelt ha massa blockljus i den och använda den mest för dekoration. Kommer bli så mycket trevligare i rummet!

Som tur var så var jag ledig idag och kunde fortsätta vila ryggen, och förutom en morgontid hos psykologen så hade jag inget jag behövde fixa under dagen. Unnade mig till och med en brownie bar från 7-11, vilket är bland det godaste jag vet. Speciellt när man strör på havssalt och värmer kakan lite, tips tips.

Klockan 14 ringde det på dörren, vilket jag inte alls var beredd på då jag endast var iförd sidenmorgonrock, handduk på huvudet och eye brow tinter på ändarna av mina ögonbryn. I’m bringing sexy back, yes. Fick i alla fall en väldigt fin bukett från J med massvis av olika blommor; tistlar, eukalyptus, nejlika, mm. Har dock inte hunnit ta en bra bild på den än.

När J slutade skolan så tog han mig till Dubbel Dubbel på Surbrunnsgatan för dumplings. Har aldrig varit där innan men ofta tänkt att jag vill gå dit när jag åkt förbi med spårvagnen!

Nätt och enkel lokal, och servitören var så himla trevlig och serviceminded.

Efter en stund velande beställde jag kristalljiaozi, räkwontons och funrulle med anka, och J valde kalvwontons, räkwontons och fläskjiaozi. Om ni ska dit, se till att beställa Funrulle med anka, vilket var helt klart det bästa av allt vi åt! Munnen mötte först den mjuka degen och friska salladslöken, och sedan den krispiga insidan med den fantasiskt djupa smaken av anka och svartpepparsås. Perfekt balanserad rätt, minst sagt. Servitören sa senare också att den är väldigt populär.

På bild: funrulle med anka på svarta fatet, räkwontons i den vita skålen och fläskjiaozi plus kristalljiaozi i ångkokaren av bambu.

Efter det drog vi oss hemåt för att avrunda kvällen med popcorn och den tecknade Aladdin. Mitt nya mål i vår relation är att J ska förstå alla mina disney-referenser, hehe.

Allt som allt var det en lugn och supermysig födelsedag! Så nöjd och glad med det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.