Svansjön

Förra året bokade jag, mamma och min styvfar Kaj biljetter till Moskvabalettens Svansjön. Efter lång väntan kom dagen äntligen för föreställningen och efter jobbet mötte jag upp mitt sällskap på Lorensbergteatern med alla andra ivriga besökare. Kan gott säga att det inte kommer vara sista gången jag ser balett! Hon som spelade Odette var helt otrolig, och jag tyckte även mycket om hovnarrens koreografi. Under pausen mellan akt två och tre fick man möjlighet att köpa tillfriskningar. Mamma fick eld i baken när hon såg att de sålde popcorn och vaniljmunkar, haha. Helt rätt av henne!

För vad är en tjusig sal utan en enorm kristallkrona?

Baletten åsido, så var det faktiskt något annat som jag fann ännu mer underhållande – en kvinna i publiken två rader framför oss som har noll koll på hur mobilkameror fungerar. En fin scen spelade hon upp: hon lyfter upp mobilen, vänder framkameran mot sig, täcker blixten med pekfingret och försöker ta en bild i smyg under föreställningen. Så många fel redan nu. För det första så ser hon ingenting av vad hon försöker fota då hon har skärmen vänd bort från sig, och så slår det inte henne att bara stänga av blixten istället för att täcka över den. SÅ MÅNGA FRÅGETECKEN.
När blixten går av så märker man självklart detta i det mörka rummet, och kvinnan sänker hastigt ner telefonen i knäet. Hon tittar på mobilen lite fundersamt som att hon inte förstår varför man såg kamerablixten – hon hade ju satt fingret framför? Men detta stoppar inte henne från att göra exakt samma sak igen! Och återigen tittar hon på telefonen efter kamerablixtens halvdiskreta flash och lyckas inte lägga ihop pusselbitarna. När hon ska göra ett tredje försök så sätter hon istället på lampan på mobilen och alltså lyser upp raden framför henne, och en ung kille tittar förvirrat/surt tillbaka på henne.
Bredvid kamerakvinnan sitter (vad jag tror) hennes man, och bredvid honom sitter en ung kvinna som jag gissar är deras dotter. Dottern skäms nu så fruktansvärt av mammans fumlande att hon sträcker sig över pappan, rycker tag i mobilen från mammans hand och behåller telefonen. Mamman accepterar på en gång att dottern snodde telefonen, och det var slutet på den föreställningen.

End scene.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.