Hemmakontoret

J och jag är väldigt måna om att ha praktiska arbetsytor i lägenheten, och vi har ändrat om en hel del genom åren med olika skrivbord och dess placeringar. Så som vi har just nu är absolut det bästa vi gjort (hittills i alla fall), och detta kommer bli ännu bättre när vi med hjälp av mina föräldrar ska smälla upp temporära skiljeväggar. Då kommer vårt “kontor” bli avskärmat från vardagsrummet och det kommer bli mycket bättre stämning i bägge delarna av rummet. Det är inte superhärligt att det första man ser när man kommer in i rummet är en massa datorskärmar… Så jag längtar till vi får väggarna fixade! Men vi behöver vänta säkert några månader till då vi ska få lägga till parkettgolv i lägenheten mot en mindre hyreshöjning.
Vi har två likadana skrivbord från Ikea, med bordsskiva i bambu och ben i vit metall. Jag är egentligen inte ett stort fan av träet då jag inte tycker att det passar in med resten av våra möbler, men det var den enda bordsskivan på Ikea som var i rätt storlek. Så jag har tänkt ett bra tag på att DIY:a bordet. Lunchrasten i tisdags dedikerades till att springa till Panduro för att se vad dem hade i sortimentet.

Ja, jag blev såpass basic att jag körde på dekorplast med mönster i vit Carraramarmor. Kan inte bestämma mig för om jag tyckte det blev bra eller inte. Det jag inte tänkte på i butiken var att dekorplasten är högglansigt, vilket jag verkligen inte gillar. Lite sent tänkt när jag väl hade öppnat rullen… Kommer förmodligen byta ut dekoren senare.

Då bordsskivans hörn är varken kantiga eller raka så var det förvånansvärt svårt att få till det bra med dekorplasten. Om man kollar noggrannt så ser det helt ärligt för jävligt ut, hahaha. Överlappande småbitar för att försöka gömma slarviga snitt i plasten är inte det snyggaste. Men jaja, nu får det vara så.

Passade också på att sätta upp LED-belysning på baksidan av datorskärmen. Väldigt skönt för ögonen att ha bakgrundsljus för att motbalansera det skarpa skärmljuset.

Ser ändå okej ut på bild. Allt blir snyggt när solen kastar såna underbara skuggor.

Passade också på att köpa lite påskpynt när jag var inne på Panduro. Ska ha en påskmiddag med några vänner och grubblar på vad jag kan hitta på för roligt med dessa äggen. Hmm.

Igår träffade jag min syster i Kungsbacka för att äta lunch, och efter det passade jag på att gå till Kungsblomman för att köpa nån liten växt att ha på skrivbordet. Och en sväng in på Kahls för att jaga efter ett grönt te som jag sen tidigare glömt namnet på, men har aldrig glömt smaken eller doften av den från när jag jobbade på café och jag drack en kopp av det teét nästan varje dag.

En häftig Amazonsköld ur Alocasiasläktet fick följa med hem, tillsammans med en snygg kruka som passade perfekt.

Jag glömde helt av att fråga efter skötselråd för den, men av vad jag har läst nu i efterhand så ska jorden hållas lätt fuktig men ALDRIG övervattnas, den tycker om en temperatur mellan 18-24 grader Celsius och trivs när luften är fuktig. Får bli sprejflaskan på den, alltså.

Åh, och tydligen är den också supergiftig, en 4 på giftighetsskalan från 1-4. Tur att vi inte har några husdjur…

Vardagsstöket; alltid något som är på laddning, tidningar som dräller lite överallt då jag inte tagit mig tid till att läsa dem och har dem framme för att påminna mig, osv.

Till min lycka så hittade jag, med hjälp av den supertrevliga killen på Kahls, teét som jag aldrig slutat tänka på. Självklart var det ju Kustfägring – ett grönt te med havtorn, jordgubb och yoghurt. Hurra!

Idag bryggde jag mig en kopp och avnjöt den med de sista bitarna mörk choklad jag hade i skafferiet, och tog mig tid till att börja läsa högen med inredningstidningar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.