Det är det lilla som gör det

Nu börjar det kännas som påsk på riktigt. Soligt väder nästan varje dag nu, och fastän det oftast blåser såpass att man inte värms av vädret så är det oerhört skönt ändå. Och det har börjat klia i fingrarna ordentligt för att börja pynta. Våren är nog ändå den bästa tiden för att förändra och bli inspirerad, så jag har inte kunnat låta bli att handla lite grann.

En servettring i mässing från franska Caravane, inköpt på Artilleriet The Kitchen. Fanns tyvärr bara en kvar i butiken, men jag har mailat Caravane via deras hemsida och skrivit upp min mail för att få uppdatering på om/när den kommer tillbaka i lager. Håller tummarna!

Snygg hur man än stylar servetten. Dessa i linne kommer från H&M Home.

En sväng in på Floramor & Krukatös ledde till rådgivning om hur jag ska sluta döda alla våra växter här hemma och några mindre inköp. Dessa lampor från Oi Soi Oi har jag länge tittat på och drömt om att ha i antingen sovrummet eller vardagsrummet. Mmmm.

Dessa underbara liljor och påskpynt i form av pappersägg fick snällt följa med mig hem. Blommorna var precis nyinkomna när jag var där, så hon i butiken hade tyvärr inget namn på vad denna sortens lilja heter. Vackra är dem i alla fall.

Förra veckan fick jag ett ryck och bestämde mig för att flytta min garderob 10 cm åt sidan själv. Det har nämligen alltid varit ett ca 15 cm glapp mellan min garderob och vårt inbyggda städskåp, allt på grund av en väggkontakt och en telefonkontakt som sitter mellan dem. Tyvärr går det inte att helt föra ihop garderoben och skåpet för telefonkontakten sitter dumt, så jag fick nöja mig med att putta garderoben några centimeter ut från väggen och putta den framför väggkontakten. Vilket var lättare sagt än gjort för den bjässen är då fan inte lätt! Efter att jag tömde den på allt innehåll och ruckade den fram och tillbaka så lyckades jag till slut få den flyttad utan att bli mosad eller välta den. Girl power, helt klart. Eller bara en envis persons vägran att ge upp eller vänta på hjälp.
Det är som när jag skulle skruva fast fyra stycken knoppar på våra sängbord i massivt trä – utan borr. Så jag spikade först ett hål och gröpte ut så mycket jag kunde tills skruven på knoppen skulle passa, vilket tog mig ca 30 min per knopp. För att vara en person som alltid vill göra saker snabbt och effektivt så förstår jag inte alls hur jag pallade det.

Tillbaka till garderoben. Med detta gjort fick jag mer plats för att ställa något vid sidan av garderoben. Hade egentligen inte planerat för vad jag skulle ha där, så en sittpuff från House of Rym, en massa inredningstidningar och en loppisfyndad vas fick fylla ut tomrummet.

Och nu byttes vassen som jag plockade förra sommaren ut mot grenar som jag drog med mig hem från en promenad i Slottsskogen, ihop med äggen från Floramor. Nu vare påsk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.