Instagramtips – Keramik och Skulptur

Som jag tidigare nämnt i bloggen så har jag börjat snöa in mig på keramik, och tänkte då  dela med mig av några Instagramkonton  som jag fastnat lite extra för.

Malou Palmqvist
En av mina absoluta favoriter. Malou Palmqvist skapar fantastiska skulpturer, som hon själv kallar för tredimensionella kollage, och hennes verk har fått stor uppmärksamhet även utanför Sverige för de gravitationsutmanade och naturinspirerade verken. I en superbra intervju på Ignant.com beskriver Malou hennes inspiration, tankesätt och mer om hennes kreativa arbete. Man kan även följa henne på Instagram och besöka hennes hemsidaFotograf: Katarina Di Leva

Louise Egedal
På den danska ön Funen arbetar Louise med keramik, konst, skulptering och fotografi. Med inspiration från Japans “Wabi-sabi” – estetiken/åskådningen om att skönhet finns i det imperfekta – och danskt hantverk så beskriver Egedal sin stil som “Nordic Wabi-sabi”.
Bilder från Egedals hemsida och Instagram.

Alexandra Nilasdotter
Men inspiration av arkitektur, industrialism och minimalism arbetar den Stockholmsbaserade keramikern Alexandra Nilasdotter med bruksföremål och skulpturala objekt.
Foton från Nilasdotters hemsida och Instagram.

Tove Tengå
Omnämnd i både Plaza Interiör och Milk Decoration, Tove Tengås skulptur “Knuten” drar verkligen blickarna till sig. Hennes starka driv utforska leran som medium fanns sedan barnsben, och hon fördjupade sig senare i studier på Konstfack i Stockholm.
“Knuten” finns till försäljning på Toves hemsida, där även bilden är från.

Robynn Storgaard
“For the sake of keeping” lyder mantrat till Robynn Storgaards kreationer. Hennes bruksföremål tillverkas i småskala i Köpenhamn med en önskan att man ska värna om hållbar konsumtion och anamma “slow living”.
Bilder från Robynns Instagram.

Yoshitaka Kato
Baserad i Gifu, Japan, Yoshitaka Kato skapar helt otroligt vackra bruksföremål. Jag har nu en dröm om att fylla ett helt serveringsskåp med tallrikar, koppar och serveringsfat gjorda av Kato. Ge mig pengar till det, tack.
Bild från Yoshitakes Instagram.

Ax Konst och Keramik
Marie jobbar i sin ateljé på tomten i Bua och producerar vackra bruksföremål. På hennes hemsida beskriver hon att hennes intresse ärvde hon från sin moster, och senare när hon fick ärva sin moster verktyg bestämde sig Marie själv för att bejaka konstintresset med en utbildning på Löftadalens Folkhögskola. 
Bilden ovanför visar koppen Miranda Midnatt. Man kan köpa vissa av Maries alster på hennes Shopify-sida.Förra helgen medverkade hon på konst-och designmarknaden Kustfolk 2019, och sålde sina verk inne på FGL i Varberg. Bilderna är från Maries Instagram.

För att avrunda detta inlägg så tipsar jag också om några butiker som säljer keramik och skulpturer gjorda av konstnärer:
Yonobi Studio
The Ode To
Odem Atelier
KLAY Copenhagen (öppnar snart)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.