En Tom Canvas

… Är ju lite avskräckande när man inte vet vad man vill måla. Var börjar man ens? Och om jag kommer ihåg det rätt så har jag inte målat på canvas på cirka fem år (herregud vad gammal jag känner mig nu). Har ändrat mig minst 100 gånger om vad jag ska köra på för motiv till vardagsrumstavlorna. Men nu tar jag mig i kragen och sätter igång, och blir det fult så kan man alltid börja om på nytt.
Tavla numero uno, som behövde spännas åt lite. Smidigt att man får med sig verktyg med canvasen på en gång.

Men är man som jag så kollar man knappt på vad man gör och bara kör på, och så sätter man fast grejen åt fel håll. Tur att den var lätt att bända loss och sätta på igen.

Tryck in i ramen…

Skruva åt…

… Och så är canvasen sträckt. Busenkelt.

Hade behövt ett litet bord och en pall som jag enkelt kan ta fram när jag ska måla. Nu fick det bli fönsterkarmen, min extremt slitna kontorsstol och en sittbänk som jag fick nöja mig med.

Hade egentligen tänkt att köra på nåt klassiskt motiv, typ stilleben a la barock. Men jag satte för mycket press på mig själv att skapa något fantastiskt och verklighetstroget, så jag sket i det och bestämde mig för nåt mer abstrakt. En snabb skiss i kolpenna fick bli en guide för hur jag vill att rörelsen i motivet ska gå.

Inte mycket för världen än, men här tog all min svarta färg slut som jag hade tänkt skulle täcka en stor del av tavlan. Can’t do no more now.

Får blir en runda till konstnärshandeln för att köpa mer färg. Vette fan hur detta kommer bli. Jag har svårt att inte tro att allt jag gör kommer bli dåligt och då ger jag det inte ens en chans (hej alla andra perfektionister). Men jag försöker lära mig att sänka kraven och köra på känsla. Njuta av processen, inte resultatet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.