Åby Hotel – Lekfull Inredning Med Tivoliestetik

“Med en tivoliinspirerad design och inredning ska hotellet förstärka känslan av förväntningar, puls och pirrskapande upplevelser. Oavsett som du reser i tjänsten eller privat ska du som gäst alltid uppleva att hotellet är i centrum av en plats där det ständigt händer något spännande.”

Så står det på Best Western Plus Åby Hotels hemsida om konceptet för interiören. Med en färgpalett i huvudsakligen rosa, turkosgrönt, korall och gult, en salig blandning av former och mönster har scenografen och delägaren Lina Östlundh skapat interiören med en tydlig inspiration av tivoliestetiken. Hotellet ligger i Mölndal, är 4-stjärningt och erbjuder 223 stycken rum i klasserna Ekonomi, Standard, Superior, Superior Extra, Deluxe och Studio.

Hotellet öppnade 15:e april i år och blev omskrivet i bland annat Göteborgs-Posten, Mynewsdesk.com och Besöksliv.se. Själv hade jag inte hört eller läst om det förrän idag när jag såg en annons på Facebook. Bättre sent än aldrig!

Entrén med stora glaspartier.

Receptionen med de många inslagen av tivoli, bl a karusellsoffan, en miljon olika mönster och färger, och tivolihästen ovanför svängdörren. More IS more.

Svängda soffor och skarpa kanter i soffborden, för vem älskar inte kontraster? Fiskbensparkett i varierande färger på träet är inte heller fy skam.

Bar och reception, dekorerat med harlequinmönster, chevrekakel och tivolihjul (heter det så??).

Lampor från märket Oi Soi Oi är ett återkommande inslag i inredningen.

Bilden ovanför och nedanför är på ett av rummen i Familjerum Deluxe på 25 m². De kantiga art deco-formerna i garderoben och sänggaveln kombineras med tyngre textilier som överkastet och gardinerna.


Kontorsyta med vacker utsikt.

“Själva grunden var att inte göra ett vanligt mässhotell, utan något som ger en känsla av att något spännande och roligt ska hända. Plus att jag personligen tycker att det är väldigt vackert på tivoli, med art deco-estetiken och vintagevibbarna”, säger Linda Östlundh i en intervju på Mynewsdesk.com.

Vid receptionen finns det lounge med biljardbord och hästspel. En korallfärgad konsolhylla och bergochdalbana avgränsar området från receptionen.

Studiorum med kök på 40 m².

Espressomaskin, mikro, spisplatta och diskho – allt man behöver på en liten yta.

Badrummen är mer avskalade och klassiska med grått, vitt och svart som grund. Här finns det mer möjlighet för mässingen att stå i fokus som accentfärg, och detta färgschema känns som en kort men kanske välbehövlig paus från resten av hotellets pigga, färggranna inredning. Rum anpassade för avslappning är alltid en god idé.

På väggarna i hotellet finns konst av tre olika konstnärer; Anna Ståhlberg (illustrationer), Jan Malmström (fotokonst) och Hormazd Narielwalla (bildkonst).

Anna Ståhlberg med ett av sina verk. Illustratonerna guidar gästerna i hotellet på ett lekfullt sätt.

Fotokonst av Jan Malmström. Tillsammans med Lina åkte Jan runt på olika tivolis och fotograferat detaljer för att skapa konsten till hotellet.

Hormazd Narielwalla med ett av sina verk i bakgrunden. Han har använt sig av återvunna mönster från kända skrädderier på Saville Row i London.

Nån gång ska jag själv åka dit och kika på inredningen. Vissa saker måste man bara se i verkligheten.

Text och bildkällor:
Åbyhotel.se
Agoda.com
Instagram

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.