Liseberg Trädgårdsdagar 2019

Förra veckan var det Trädgårdsdagarna på Liseberg och jag åkte dit med Axel i söndags för att kika på blommor, krukor och allt möjligt.
Det var tyvärr ganska litet så jag kunde inte hjälpa att känna mig lite besviken, och det var ingen enorm variation mellan de mindre stånden. Och så fick vi en dålig start då vi fick skäll av en sur tant i ett kryddstånd när Axel gick in för att lukta på kryddmixen. Kundservice, vad är det? De fick inga pengar av oss, och vi gick vidare och fick istället fantastisk service av en ung tjej som sålde marmelader från Dahlia Växthotell. Hon var mån om att låta alla prova alla smaker, svara på frågor och vara allmänt trevlig. That’s how you deal with customers, och jag köpte gladeligen en intressant marmelad med mango och habanero!

På en del av utställningen kunde man köpa blomsterlökar för olika sorters blommor, och den vackra Kallan tyckte jag var fantastisk fin när man vräkte på med flera stycken i en stor kruka. Fastnade för den gul-orangea färgen och den vinröda.

Allium är så himla häftiga. Superfint att ha några stycken i en stor, enkel glasvas (t ex Pallo av Carina Seth Andersson).

Liljor är och kommer nog alltid vara en av mina favoritblommor, speciellt tigerliljor.

Större delen av marknaden låg vid Stora Scenen, som det brukar göra på Lisebergs evenemang.

Vi tog en snabb promenad genom halva parken, hisnade över de värsta åkattraktionerna (ALDRIG att jag åker Loke, Mechanica eller de andra värstingarna) och började sen dra oss mot utgången.

Himlen speglar sig i Gothia Towers. Förstår inte folk som anser moderna glasbyggnader vara fula, det är ju supersnyggt (för det mesta i alla fall).

Inte så mycket folk i parken, men det är inte högsäsong än heller.

Ett hastigt stopp på Johan och Nyströms för kaffe till Axel innan han skulle åka hem, och jag beundrade detta sjukt häftiga element. Lustig nog såg jag ett exakt sånt här på Towerps stories på Instagram några dagar tidigare, men jag har inte lyckats hitta vad det är för tillverkare. Jag måste veta!!!

Marmeladen! Len och söt med lite hetta.

Köpte lite kex och brieost till marmeladen…

… och kokade en kopp grönt te med honung och unnade mig ett par jordgubbar. Resten av kvällen spenderades med en bok och Netflix.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.