Shopping, Nostalgi Och Opera

Senaste veckan som gått har spenderats med att umgås med familj och bara njuta av att vara ledig.
Tisdag: Ett sista möte med psykologen för ett tag framåt (dags att se vad KBT:n har lärt mig) följdes av ett besök på Stadsmissionen på Stigbergstorget.

Hittade dessa superfina tekoppar med fat från Japan och en polsk kaffekanna.

Och HUR har jag tidigare aldrig sett att det finns en nedervåning??? Till mitt försvar så var dörren till trappan lite gömd i ett hörn bland de kläder som jag sällan brukar kolla på.

Vid trappan fanns ett litet rum med tavlor och ramar.

Ett förvånansvärt stort utbud av böcker. Här fanns också några bord och sittplatser, så man fick en riktigt bibliotekskänsla. Kanske det här blir min ersättare till Fyren i Kungsbacka?

Onsdag: Jag och J åker till han föräldrar i Hjälm för att få lite miljöombyte. Vad är då bättre än denna utsikten?

Så himla avundsjuk på J’s mammas gröna fingrar. Växter överallt inomhus, blommor i överflöd i trädgården, två växthus med massvis av grönsaker och ett land med jordgubbar och rabarber. Vill också bli mer självförsörjande på de viset, blir tokig på att alla grönsaker alltid är förpackade i plast (förstår dock varför dem är det, då hållbarheten för icke-inplastade grönsaker är väldigt kort, vilket leder till mycket svinn). Men sen är jag också en sådan person som lyckats ta död på murgrönor, vilket känns som den totala motsatsen till gröna fingrar. Så jag kanske ska börja med att lära mig hålla mina befintliga växter vid liv först, hehe.

Sol, blåst och aspfrön som flyger runt överallt. Lustigt att fröna har blivit en sån stor grej, men det är väl att förvänta sig när det på vissa håll ligger så mycket frön på marken att det ser ut som att det har snöat.

Otroligt rofyllt vid Svartsjön. Man känner verkligen lugnet skölja över en.

På vår korta promenad/spaning efter grannkatten Sigge som är den keligaste i världen, såg vi en otrolig mängd av dessa blommor. Ogräs?

Torsdag: Vi åker till Erikshjälpen i Kungsbacka, äntligen. Har tänkt åka dit varje gång jag varit i Hjälm eller Vallda de senaste månaderna men har aldrig fått tid till det.

Glömmer av hur stort det är där inne.

Silverkannan i rokokostil var grymt fin.
Har vanligtvis ganska svårt för blommiga möbler, men det var nåt med dessa soffor som jag tyckte om. Tror det är färgerna som tilltalade mig… Men jag hade nog inte köpt nåt sånt för mig själv ändå.

Ett himla lustigt skåp. Inspiration från Draculas kista?

Är svag för denna typen av tavlor. Landskap, dova färger, negative space och snyggt typsnitt funkar alltid för mig.

Rottinsstolar. Hade dock tyckt det varit finare om ryggen och sitsen hade samma färg på kanterna.

Köpte två vita ljuslyktor för 10kr styck och en silvrig nötknäckare formad som en stor valnöt.
Efter att jag betalat i kassan skjutsade J mig till Vallda där jag spenderade resten av veckan.

Har den senaste tiden fått en ordentlig nostalgikick och klättrade därför upp på vinden för att rota fram de bästa pocketböckerna av Kalle Anka som jag läste när jag var liten. Fick fram dessa 19 exemplar, men jag kommer alltid tänka på den absolut bästa utgåvan – Sagan Om Tingen – som försvann nånstans för en massa år sen. It was the best and it will never be forgotten.

Söndag: En tur till Ikea för att handla vägghyllor och blommor och en sväng till Hornbach för mer blommor avklarades innan det var dags för mig, mamma och Kaj att åka till Operan.

Förra året köpte vi årsabonnemang på Operan som gjorde att det var mycket billigare att gå på flera föreställningar än att se en enda föreställning. Hittills har vi sett Fantomen på Operan, Madame Butterfly och Ringaren i Notre Dame.

Nu var det dags för den sista showen – Figaros Bröllop. Helt annorlunda än det vi tidigare har sett, minst sagt. Kul show (även om den var lite förvirrande ibland) och väldigt fin scenografi!

Efter föreställningen var det dags för mig att åka hem. Nu fokuserar jag på att sätta igång med körkortsteori, vilket jag redan nu efter två kapitel kan säga är otroligt tråkig läsning. Men det är verkligen dags att få det överstökat.

Ha det fint ✲

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.