Möblering I Mitt Sovrum och Vardagsrum

Har kavlat upp ärmarna och möblerat om både sovrum och vardagsrum/kontor den här veckan.

Tidigare hade vi alla möbler och övriga detaljer mot väggen, mellan dörren och fönstret. En ganska vanlig möblering som det egentligen inte var något fel på. Dock är vårt sovrum väldigt litet och gångutrymmet från J’s sida av sängen (närmast fönstret) till dörren blev väldigt smalt och trångt att röra sig på.

Samma möblering men med sänglamporna monterade.

Nu står sängen mot fönstret, vilket inte alltid är rekommenderat för flera anledningar. Täcker man element så blir uppvärmningen inte effektiv (inget problem under sommaren dock) och beroende på vilket håll fönstren öppnar sig mot så är det risk att sängen eller prylar på fönsterbrädet förhindrar en från att öppna fönstren. Sen finns det en del feng shui-regler som säger att man inte ska ha säng mot fönster, men de som känner mig förstår nog vad jag känner för feng shui.
För mig känns rummet nu mycket mer inbjudande när man tittar in från dörren och det är en STOR förbättring med rörelsefriheten i rummet. Nu kan J gå i princip rakt fram till dörren istället för att behöva gå till tre av fyra hörn i rummet för att komma ut.

Hade inte våra fönster öppnats inåt (suck) så hade jag velat dekorera det så här.

Vasstråna som jag plockade förra sommaren ser fortfarande fina ut.

Sänggaveln ställde jag tillbaka bakom sängen då vi annars skulle slå i våra huvuden i fönstergaveln som pekar ut i rummet. Vi testar denna möbleringen ett tag och ser hur det känns. Om vi fortsätter med den här layouten så behöver vi sänka ner tavlan, fundera på hur vi vill göra med sänglamporna och skaffa en annan sänggavel.

Vardagsrummet/kontoret har alltid varit det stora projektet här hemma. Det har förändrats väldigt mycket och gått igenom flera olika faser, och det senaste har vi haft det så här. Vardagsrummet närmast ingången och “kontoret” närmast fönstret.

Tanken var att vi senare skulle sätta upp skiljeväggar i spaljéstil för att avskärma arbetsytorna från vardagsrummet för en trevligare vy, men det slog mig en dag att vi får konstant solljus som reflekterar på våra datorskärmar hela dagarna. Minst sagt ett irritationsmoment, och det har lett till att vi alltid drar för fönstren med mörkläggningsgardinerna, som gör att även vardagsrummet blir mörkt. Varför byter vi inte plats på områdena? tänkte jag då.

Nu när J har varit på praktik och LAN hela veckan så bestämde jag mig för att testa. Detta hade varit ett lite större projekt om han hade varit hemma med sina datorer då det är så himla mycket sladdar att ha att göra med. Så det fick han fixa själv när han kom hem, hehe.

K-a-o-s.

Den här vyn ser mycket mer städad ut nu när det första man ser inte är massor av datorskärmar, sladdar och smågrejer.

Den svarta fåtöljen kommer snart bytas ut mot en Etcetera Lounge Chair med fotpall. Längtar!

Nya kuddfodral från Ellos Home. Tavlorna ska flyttas till något annat rum när jag har målat klart canvastavlorna.

Den här möblering känns mycket mer social och inbjudande ut. Mycket härligare att sitta vid en öppen yta med fönster än i ett mörkt hörn.

Dagens första kaffe har nu alltid tagits med till soffan, där jag suttit och njutit av morgonsolen och utsikten.

Bredvid bokhyllorna är mitt lilla hörn. Efter att ha suttit en dag vid datorn i det här hörnet av rummet kan jag redan säga att det är myyyyyycket bättre med ljuset. Det är inte för mörkt, men vi slipper ändå reflektioner på skärmarna. Bara lite organisering och städning som saknas.

J’s hörn. Detta var innan han kom hem med sin dator och allt annat. Nu har han smällt upp allt igen och gjort det snyggt och städat.

Mycket kvar att göra, men nu säger ryggen och axlarna att det inte blir mer förflyttning den kommande veckan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.