Gbg -> Väs -> Sala För Studentfirande

Nu har jag varit hemma i Göteborg ett par dagar och pysslat med grejer i lägenheten, gått på introduktionskurs för körkort och annat smått. Så nu har jag tid att blogga om vad jag har haft för mig hittills den den här månaden!

1-3/6
Åkte till Vallda och lånade allrummet hos föräldrarna för styling och fotografering. Blev väldigt nöjd, speciellt med tanke på att det var med små medel som jag gjorde om.
Planen är att bygga upp en portfolio och fixa nånting här på bloggen.

Styling i Vallda

4/6: Tisdag morgon, och jag och Kaj åker från Vallda mot Västerås. Rapsfält, lupiner och skog kantade vägarna, och stor del av bilfärden spenderades med att gå igenom körkortsteori.

På eftermiddagen körde vi in på uppfarten till mormor och morfars hus i Västerås, som i princip är högkvarteret för våra familjesamlingar.

Blir alltid nostalgisk när jag ser den här tapeten. Det här rummet var mammas rum innan hon flyttade hemifrån, och numera så sover vi barn oftast här. Full circle.

Några timmar senare kom mamma till Västerås efter att ha varit i Stockholm med jobbet i några dagar, och resten av kvällen spenderades med att ta det lugnt och att förbereda inför morgondagens studentfirandet för min styvsyster Felicia!

5/6: Vad jag blir avis på alla som har badkar, och jag kunde inte motstå från att ligga i karet orimligt lång tid och götta mig innan vi skulle åka iväg till Sala. Ni som har badkar – cherish it.

Dagens outfit blev en marinblå kjol med volanger, en vit blus och guldörhängen.

När eftermiddagen kom åkte jag, mamma, Kaj och mormor till Sala för studentfirandet. På vägen passade vi på att åka genom området för Sala Silvergruva, och vi sa att när vi får chansen så ska vi ta en guidad tur i gruvan.

Vi stannade även till på restaurangen som Felicia jobbar på, och det var verkligen ingen dålig miljö att arbeta i! Fantastiskt utsikt över sjön, med badplats alldeles bredvid. Blev sugen att hoppa i vattnet efter att ha rostats i bilen av solen.
Efter att ha knäppt några bilder så satte vi oss i bilen igen och åkte till Felicias hem för att lämna av lite mat till festen, hälsa på hennes familj och sen åkte vi till torget för att invänta studenterna.

Här i Göteborg så är ju traditionen att studenterna springer ut till musik på nån form av scen, hälsar på sina närstående och sen åker iväg på flak. Men i Sala gjorde dem annorlunda! Här är det studenttåg från skolan till torget som gäller, med musikanter i täten som leder tåget två varv runtom torget.

Felicia och hennes kompisgäng hade beställt en limousin istället för att åka på flak (skymtade champagneglas i bilen, lyx) och vi vinkade av dem innan vi åkte tillbaka till huset med resten av sällskapet. Vi stannade där till kvällen och åt en himla massa god mat, och sen åkte vi hem igen till Västerås. Supermysig dag, och grattis igen Felicia på studenten!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.