Väs -> Stckhlm –> Järna För Examensfirande

6/6: Nationaldagen! Nu styr vi kosan mot Stockholm där vi ska fira min kusin Åsas journalistexamen! Jag, mamma, Kaj och gammelmoster Anita åker till min syster Annas lägenhet i Vasastan innan vi möter upp resten av släkten på Villa Godthem för middag.

Stockholm är verkligen en himla fin stad. Syrran bor här med sin pojkvän i en sekelskifteslägenhet med kakelugn och balkong. Avundsjuk? Oh ja.

Efter att ha diskuterat olika alternativ för vilket färdalternativ vi skulle ta till restaurangen, så bestämde vi oss för att ta Djurgårdsfärjan. Att vi ens övervägde annat alternativ? Otroligt mysigt att njuta av solen med en kort båttur!
Självklart skulle en miljon andra människor också till Djurgården då Veronica Maggio skulle uppträda på Grönan. Tur att båtarna går var 7:e minut.

Jag som aldrig har varit inne på Gröna Lund (jag och min lillasyster var för små för att hänga med när mina äldre syskon åkte dit) blev väldigt nyfiken på hur åkattraktionerna är. Vi övervägde att åka dit på lördagen men det blev andra planer istället. Berättar om det i kommande inlägg!

Vi kom lagom till nationaldagsparaden som gick längs gatan vi passerade! Bästa stunden var när de spelade Dancing Queen av ABBA, då sprack många leenden upp i publiken.

Och så kom vi fram till Villa Godthem. Schweizerstil, rhodedendronbuskar och slingrande klätterväxter – minst sagt ett gott första intryck av stället.

Moster Eva hade tagit allas beställningar några veckor tidigare inför bokningen, och jag valde majskycklingen med vårgrönsaker, rösti och smörad kycklingvelouté, och flädermarinerade jordgubbar med vaniljglass till efterrätt. Såsen var gryyymt god!

Interiören var proper och fin, men alla stolarna gapade tomma då det fina vädret lockade alla gäster till sitta utomhus. Vi satt ute på verandan och njöt av maten, lyssnade på ett underbart fint och roligt tal av moster Eva, skålade för kusin Åsa, och bara hade det trevligt. Vi i familjen som bor i Göteborg träffar rätt sällan de andra som bor i Stockholm och runtom området, så det är alltid mysigt att umgås med varandra när man får chansen.

Heliumballongen visade tydligt vilket sällskap som satt här, hehe.

Efter klockan 20 traskade majoriteten av oss iväg mot Djurgårdsfärjan för att sedan skiljas åt i tunnelbanan. Jag, mamma och Kaj åkte till Anna för att hämta lite grejer vi lämnat av där, och sedan styrde vi bilen mot Eva och Håkans hem i Järna, där vi skulle sova resten av veckan.

Återigen ett lyckat firande, och stort grattis igen Åsa till din journalistexamen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.