Loppisförberedelser och bakelser

De senaste två dagarna har jag rensat ut lägenheten från saker som jag ska sälja på bakluckeloppisen i Slottsskogsvallen.

Det kommer vara en hel del kläder och inredningsprylar som ska bort, och då har jag inte ens gått igenom vårt vindförråd ännu. Så mer blir det absolut!
Det kommer vara första gången jag går på bakluckeloppisen som säljare, har annars bara gått dit för att handla. Och ännu roligare är att jag kommer vara där med två vänner från gymnasiet, Julia och Emelie!

Men idag är det annat på gång. Ikväll ska jag och J fira Axels födelsedag i efterskott tillsammans med hans flickvän, June. Vi kommer äta middag ute, och tar efterrätt hemma i lägenheten. Jag hade egentligen tänkt köpa bakverk från Bröderi Borgskog, men de har semesterstängt just nu. Så jag hoppade på vagnen och åkte mot Stenpiren istället.
Vid Stigbergstorget fick jag, de andra passagerarna och chauffören en chock när en kvinna på kryckor ramlar bakåt då hon inte hunnit sätta sig ner innan vagnen började åka vidare, och hon börjar gallskrika som om hon höll på att dö! Alla blev extremt förvirrade och oroliga då kvinnan fortsatte att skrika för full hals i ca en minut. Men hon såg inte ut att ha blivit skadad alls, hon ramlade rätt långsamt och chauffören stannade så fort hon började skrika. Chauffören lämnade förarplatsen och kollade efter vad som hände, och han var alldeles förvirrad också för han hade absolut inte rivstartat eller kört iväg hastigt. Men kvinnan röt något åt honom med darr på rösten, fick hjälp av passagerarna närmast henne och gick av vagnen tillsammans med en annan kvinna. Hon fick nog en chock när hon föll bakåt, I guess, för det var ingen rimlig reaktion. Hoppas att hon mår bra i alla fall!

Vad finns vid Stenpiren då? Jo, nyligen öppnade Mr.Cake! Det är konditorduon Roy Fares och Mattias Ljungberg som öppnade cafét tidigare i år, och har redan blivit en stor succé. Hörde att det var grymt långa köer på öppningsdagen, och det var rätt packat med folk idag också.

Fick ingen ordentlig bild på de otroliga tårtorna för att det var så mycket folk, men ni kan lita på mig när jag säger att de är så fina att man vill köpa varenda en.

Fantastiskt inbjudande disk med godsaker, och här fick jag tid på mig att bestämma mig för vad jag skulle köpa.

Den amerikanska retro-känslan är tydlig i interiören, bl a med de återkommande rosa neonskyltarna. Deras hemsida går i samma stil och har verkligen ett eget uttryck. Älskar när företag jobbar med alla delar av verksamheten, det känns seriöst och professionellt då. Jag blir mycket mer villig att handla eller besöka ett ställe om dess hemsida/instagram ser inbjudande ut. Känner ni också så?
Nu i efterhand tror jag att jag till och med fick med Roy Fares själv på bild (till höger). Folksamlingen runtom honom tyder på det, haha.

Men kolla in vad jag tog med mig hem: key lime pie, salted caramel cake, jordgubbsdoughnut och en red velvet croissant! När jag kom hem var jag så himla hungrig, så det blev extra farligt att lämna dessa obevakade i min närhet.

Vattnas det i era munnar än?

Men det blir att vänta några timmar till innan vi sätter tänderna i dem här. Först – ramen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.