Ramen, flytt och hamburgare

På fredagskvällen gick jag, J, Axel och June som sagt ut för att äta middag. För att fira Axels födelsedags i efterskott bjöd vi på maten för dem på Ramen-Ya – vilket är det bästa stället i Göteborg för ramen, helt klart.

Hakata ramen, kimchi, tantanmen, chicken ramen och oxfile med ris var det vi beställde in och åt av tills vi nästan sprack.

Chicken ramen med nitimago, skogsöron, böngroddar och nori i kycklingbuljong.

Efter maten blev det premiärtur för mig och J med elscooter! Axel och June hade åkte flera gånger tidigare och gav oss en genomgång av hur man hanterade både scooter och app. Och det var så himla kul! Fast jag var så nervös att jag skulle krocka att jag spände mig så mycket att jag fick träningsvärk i armarna dagen efter, haha.

Vi körde genom Slottsskogen, stannade till vid sälarna och pingvinerna, och styrde kosan till vår lägenhet för att äta bakelserna från Mr.Cake. Vi var minst sagt proppmätta efter allt detta.

I söndags åkte jag och J mot Marklandsgatan och traskade vidare en bit till lägenhetshuset som våra vänner Emelie och Simon var på gång att flytta in i! Med en skruvdragare, en påse med verktyg, en chokladask och en hopfällbar transportkärra i släptåg var vi redo att hjälpa till med flytten med dem och några av Emelies familjemedlemmar.
Emelie gick jag med på gymnasiet och hon träffade Simon när hon flyttade till Växjö där de båda pluggade på lärarlinjen. Nu är de båda examinerade och har fått jobb på olika skolor i Mölndal! Vi är så himla glada att de har flyttat till Göteborg, och dessutom inte många kilometer bort från oss!

Efter en obligatorisk pizzamiddag och åtta timmars arbete var nästan allt uppackat, förutom kläder, lite köksgrejer och annat smått. Det går verkligen mycket smidigare om man är många som hjälps åt, annars tar det ju en evighet innan man kan börja leva normalt i ett nytt hem.
Och vilken lägenhet sen! En nyrenoverad tre med balkong, grymt ljusinsläpp, egen tvättmaskin och torktumlare, och ett stort kök med massa förvaring. Ja, jag är helt klart avundsjuk. Hann inte ta några bilder på det för att dagen gick så fort fram, men när vi blåste såpbubblor från balkongen och förärades med en luftballong så åkte mobilkameran snabbt fram.

I tisdags blev det ännu en utemiddag på stan, den här gången med J, Axel, June och Axels pappa Torben. Vi körde på Tugg som vi ätit på massa gånger innan, och då Torben hört så mycket om det så skulle han såklart få testa på det.

Efter en lång dag på jobbet så belönade jag mig själv med Dulce de leche-shake, månadens burgare, mixed fries och vitlöksdipp.

Behövde hjälp med att äta upp både pommes och shake insåg jag efter ett tag. Vad har man annars vänner till för?
Efter vi käkat upp åkte vi vidare till Axels systers lägenhet nära Dr.Fries Torg, där han och June har varit blomvakter ett tag då syrran varit bortrest. Det var en superfin funkislägenhet med fiskbensparkett och en fantastisk vacker tapet i köket, vars mönster och färgsättning påminde om Josef frank.
Kvällen avrundades med att titta på The Conjuring, och sedan fick jag och J skjuts hem av Torben.

Utöver det så har den lediga tiden efter jobb och plugg bestått av mer förberedelser inför loppisen (nu är nästan allt prismärkt, tvättat och nerpackat!). Och ikväll blev jag så trött på mitt risiga hår, så jag tog frisörsaxen och klippte av ca en decimeter på längden. Vette fan hur det ser ut bakifrån, men om folk tittar på mig konstigt så vet jag i alla fall varför, hehe.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.