Filmkväll Och Avskedsmiddag

I lördags var det utebio i Slottsskogen för andra året i rad (A Star Is Born skulle visas den här gången). Men eftersom filmen inte skulle börja förrän kl.22 och jag skulle upp i tid på söndagen och måndagen för jobb, så beslöt jag och J oss för att istället ha en extra mysig filmkväll hemma.

Madrass, täcken och kuddar drogs ut till vardagsrummet, popcorn poppades och ljus tändes. Vi har sagt jättelänge att vi ska titta på Spirited Away tillsammans, då jag älskar Studio Ghibli och J inte har sett just den filmen innan. Min favoritfilm av Ghibli är Howl’s Moving Castle, tätt följd av Spirited Away.
Vi hade det supermysigt, och det är inte svårare än så att ge stunderna hemma det där lilla extra så man verkligen njuter av ögonblicken till fullo. ❤ 

Igår var det middag efter jobbet på Pinchos i Linné med vänner (Sam, Elin, Dan, Emelie, Filip och J). Emelie och Filip ska flytta till Karlskrona i slutet av månaden, så detta var sista gången vi alla skulle träffas innan de åkte iväg!

Smårätter all around.

Jag beställde dumplings, langos, cheddarost med soltorkade tomater, kycklingspett och en drink med smak av persikogodis. Supergott alltihop!

Vi fick en hörnplats avskilt från resten av sittplatserna i lokalen.

Detta var faktiskt första gången jag besökt en Pinchos-restaurang! Tycker alltid att tapas funkar bra när man är större sällskap, för det finns alltid något för alla smaker och man kan själv bestämma hur dyrt man vill att det ska bli. Rekommenderas!

Efter maten drog vi oss vidare nerför gatan för att kolla in var vi skulle ta efterrätt. Först tänkte vi glass på Pinkbär, men då regnet började falla och det snabbt blev kallt så kände vi inte för att bli mer kalla, hehe. Vi fortsatte nerför gatan och när vi kom till Le Petit så bestämde vi oss för att kika in.

Och vilka otroligt fina tapeter de har! Jag blev mer tagen av väggarna än fikat, haha.

Kändes nästan som att stiga in på Engelska Tapetmagasinet.

Men fikat var inte fy skam heller. Jag tog en bit chokladtårta med hallon och jordgubbar och en cortado.

Vi satte oss vid ett av långborden på deras inglasade uteservering med terrassvärmare, mmmm.

Till och med porslinet var vackert! Jag kollade på undersidan för att se var det var ifrån, men jag glömde det såklart efter ca två sekunder.

Runt klockan 22 avrundade vi kvällen, gick till Linnéplatsen och vinkade av Sam, Elin och Dan när deras bussar kom. Vi som var kvar satsade istället på att ta elscooter genom Slottsskogen, och nu var det jag och J som fick lära andra hur man använder Voi och Lime. Det fanns massor av scootrar runtom hållplatsen, men nästan alla hade slut på batteri. Till slut fick vi igång tre stycken, så Emelie och Filip delade på en och fick sparka lite extra i uppförsbackarna, hahaha.

Hade det väldigt trevlig med gänget och blir alltid glad när jag umgås med dem. Och det är skittråkigt att Emelie och Filip ska flytta, men jag är säker på att de kommer få det bra i Karlskrona. ❤ 

Hoppas ni också hade en trevlig helg med era nära och lära!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.