Paus Vid Hav Och Blommor

Förra veckan var jag ledig hela fyra dagar i rad från jobbet, och då passade jag på i torsdags förmiddag att återigen åka till Vallda för att fortsätta med övningskörningen. Men först – en stund i hängmattan.

Kaj och jag körde runt i Vallda och Kungsbacka, och till en början gick det bara skit. Jag blinkade fel, fumlade med växlingen och blev så stressad över trafiken. På parkeringen till Plantagen övade vi på att backa i slalom och snabb acceleration, och efter ett tag släppte stressen och jag började köra bättre. Ibland är det enda man kan göra att bita ihop och fortsätta jobba, fastän man känner sig dålig. Jag märker verkligen hur min prestationsångest tar på mig i såna situationer. Så fort jag inte gör något helt perfekt så blir jag otroligt frustrerad och vill bara lägga ner det jag håller på med. Och det är ju klart att jag inte kör perfekt, jag har inte ens körkort än! Hallå eller.

När vi körde tillbaka till Vallda från Kungsbacka så passade vi på att svänga in till Smarholmen så Kaj kunde ta ett dopp i havet.

En paus i den här miljö skadar inte.

Det är vid såna här stunder man önskar att man hade med sig en bättre kamera, eller till och med skissblock och pennor. Ju mer man tittar desto mer intressanta former, strukturer, och färger hittar man.

Som väntat var det massor med folk både vid stranden och bryggan, och nu finns det till och med uthyrning av SUP-brädor på Smarholmen!

På fredagen satte vi oss återigen i bilen och denna dagen körde jag myyycket bättre. Åkte genom Vallda, Kungsbacka centrum och Onsala helt utan problem. Och det är förresten nu som förare som jag märker att Kungsbackas bilvägar nästan bara består av cirkulationsplatser, hahaha. Det var verkligen nästa efter nästa efter nästa!
Vi åkte återigen till Plantagen, men denna gången för att jag behövde kika på en plastkruka till vår Dracena som växer så det knakar. Blir alltid så himla sugen på att köpa 1000 växter så fort jag går in på Plantagen, och en fin palm hade jag inte tackar nej till.

Zebrasköld och rundkalatea är också otroligt fina med sina mönster på stam och blad.

Funderade på om jag skulle köpa en snittadantium till sovrummet, men bestämde mig för att låta bli. De färgglade blommorna Celosia “Kelos Fire” var också häftiga, fastän jag inte tror de skulle passa in i just min lägenhet.

Hade egentligen också behövt en ny kruka till Dracenan, och jag tyckte att den här gröna var perfekt i både form, färg och storlek. Tyvärr var det en utekruka och hade inget fat till, så jag fick ställa tillbaka den på hyllan och drömma vidare om den.

Det fanns inte heller rätt storlek på plastkrukorna för mig, så vi fick åka därifrån tomhänta.

Senare på kvällen åkte jag med mamma till och Bauhaus för att hjälpa henne med lite shopping och få skjuts hem. Och där inne hittade jag till slut en passande plastkruka!
På vägen ut såg vi denna ENORMA kristallkrona som kostade ca 30.000kr. Det är Markslöjds ljuskrona Läckö, med 15 st ljuskällor och över en meter i höjd. Maffig design kan också vara prisvärd och lättillgänglig!

Efter att ha betalat för våra grejer så skjutsade mamma hem mig till lägenheten, och väl framme så gjorde jag mig i ordning för morgondagens arbete.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.