Premiär på Skrea

Det varma vädret har ersatt regnet i Göteborg, vilket har gjort folk ivriga på att bege sig till närmsta badplats och svalka sig. Vi likaså, så när mamma föreslog att vi skulle åka iväg till Falkenbergs badplats med bilen så tackade vi såklart ja.

Jag och J åkte med pendeltåget från stan och hoppade av vid Hede station där vi skulle bli upphämtade. Föräldrarna blev lite sena, så vi hoppade in i det nya stationsbyggnaden för skugga och en koll på insidan.

Det var första gången för oss båda att kliva in i Hedes station, och jag piggnade till lite extra och kikade på alla vrår och kanter.

Jag som är väldigt intresserad av inredningsdesign av offentliga och kommersiella rum tyckte det var riktigt roligt att gå runt i en tågstation i Kungsbacka, hahaha. Lite nördigt kanske, men det är ju spännande att se hur arkitekterna väljer att utforma sittytorna, vänthallen, osv. Man ska aldrig underskatta vad design gör för vardagen!

Som ni ser så är det rätt enkel design; mjuka linjer med böjt trä till sittbänkar bryter av det hårda, raka linjerna i fönstrens stålfackverk, och det varma trätonerna kontra det kalla grå i golvet och taket.

Såg tyvärr ingen skylt om vad lamporna/konstverken heter och vem de är gjorda av.
Pressbyrån finns givetvis på plats på marknivån.

Fönstertak bjuder in ännu mer solljus och spännande vinklar i interiören.

Precis vid ingången finns det hjärtstartare, vägguttag, tidstabell för kollektivtrafiken, och annat viktigt bös.
Ännu ett spännande inslag i inredning var spegeleffekten av sittbänkarna i glasräcket. Ju mer man tittar, desto mer ser man.

Efter en stund kom vår skjuts, och efter ett hastigt stopp på Ica Maxi för att handla mat så åkte vi vidare mot Falkenberg.

Vart i Falkenberg ska vi? Skrea strand, såklart! Det var faktiskt första gången nån av oss var där, med undantag från J som har bekanta som haft campingstuga precis vid stranden.

Efter drygt en timme var vi framme vid Skrea. Till vår lycka fick vi en parkeringsplats nästan direkt och dessutom väldigt nära en toalett + väg in till stranden mellan sanddynerna. Och så knep vi en ledig plats precis vid gången också, så vi fick verkligen nära till allt. Nice!

Intressanta byggnader i bakgrunden, och vid vattenbrynet skymtade vi också den ökända bryggan, som är hela 250 meter lång! Vi funderade på att promenera dit, men det blev så himla varmt att vi struntade i det. Istället så satsade vi helhjärtat på årets första dopp (!!!), grillade korv och kycklingspett, solade, svalkade av oss en gång till i vattnet, och så gick jag och J en sväng längs strandkanten och upp på sanddynerna.

Hade verkligen behövt köpa sandaler och flipflops, men idag fick det duga med ett par spetsiga lågskor utan häl. Svart baddräkt, svart-vit randig långskjorta och svarta solglasögon – färgglad kanske man inte kunde beskriva mig som just då.
För övrigt så är jag besatt av den långskjortan. Den är från Dr.Denim, men jag köpte den secondhand på Tradera för 70kr. Den kom med ett litet snöre till skärp, men de satt så himla konstigt på mig då att jag sorterade ut den till loppisen. Men så slängde jag snöret och testade skjortan igen bara för att se om den var så illa, men då blev den hur bra som helst! Är så glad att jag inte ratade den helt, för nu är den en av mina bekvämaste plagg i garderoben.

Badvaktstornet var tomt hela dagen, förutom några fiskmåsar som tog en paus från att försöka sno mat från folks frysväskor.

En kiosk mellan parkeringen och stranden, finns ju inget bättre läge än så.

Här uppe på sanddynerna fick vi bättre utsikt över det röda huset med vasstak. Så fint!

Det var runt 25-26 grader i princip hela tiden vi var där, från 12-17, men vi fick i alla fall ordentlig vind som svalkade av oss. Till en början tyckte jag till och med att det var kallt, men det fick jag snart äta upp. Stackars J däremot fick en ordentlig solbränna och är fortfarande väldigt röd. Jag klarade mig undan rätt bra, speciellt med tanke på att jag knappt varit ute i solen i år, men jag räddades nog av skjortan som jag hade på mig rätt mycket under dagen.

Skrea strand hamnar alltid högt upp i listor på Sveriges finaste stränder, och jag måste nog ändå hålla med om det. Stranden är 2km lång, med fin sand, långgrunt vatten och med gott om toaletter, fik, och boenden i närheten. Och det var i princip inget sjögräs eller nånting i vattnet! Trist för den som vill snorkla, upptäckte Kaj med sitt cyklop efter en kort stund i vattnet, haha.

Runt 17-tiden kände vi oss färdiga och vi begav oss hemåt mot Kungsbacka.

Vi svängde in på Plantagen så att jag kunde köpa blomjord (glömde det såklart förra gången) och sen blev jag och J avsläppta på Hede station där vi tog pendeln hemåt. På kvällen sa jag och mamma att vi absolut ska åka till Skrea strand igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.