Bakluckeloppis i Slottsskogsvallen

Idag försov jag mig och stressade upp ur sängen i Hjälm, men tröstades med denna otroliga morgonutsikten.

Om det är något som jag avundas J’s föräldrar så är det detta guldläget att bo på. Sjö med liten sandstrand, bastu och brygga ca 50m från dörren, och en lagom stor trädgård med plats för växthus.

De senaste dagarna har det varit o-tro-ligt varmt i stan, över 30 grader flera dagar i rad. Outfitsen har därför bestått att de svalaste och kortaste plaggen jag äger, däribland dessa linneshorts som jag absolut älskar.

Anledningen till att vi hade så himla bråttom på morgonen var för att det nu äntligen var dags för att sälja på bakluckeloppisen i Slottsskogsvallen! Jag och J fick låna en bil av hans föräldrar, åkte från Hjälm strax efter kl.8, och åkte hem till Emelie som ska hjälpa mig med säljandet.
Frukost hann inte ätas, så när vi åkt till vår lägenhet och PROPPAT in allt i bilen (ni ser på bilderna hur trångt det blev, herrejävlar) bredde vi snabbt några mackor och försökte att äta dem i bilen utan att få smör på grejerna.

Enligt arrangörerna så öppnas området för säljare kl.9, och vi tänkte att det inte skulle göra så mycket om vi kom lite senare. När vi rullade in ca 9:20 till parkeringen blev vi dock motbevisade, för då var hela området fullt med bilar, säljare och loppisfantaster!! Detta blev dagens första lärdom; kom så tidigt du kan.
Det jag blev mest chockad över var hur folk hade NOLL hänsyn till att man som säljare ska ställa i ordning sina grejer. Så fort vi stannade bilen och började lasta ur allt så blev vi nästan överkörda av kunder som försökte öppna våra lådor, gick fram till bilen och kollade in där, plockade på sig saker ur påsarna och kom med skambud innan man ens hunnit blinka. J skulle egentligen åka hem direkt med bilen efter att vi lastat ur allt, men då jag blev helt upptagen av att hålla koll på kunder så fick han och Emelie fixa bordet och stolarna så att vi ens skulle få en chans att packa upp någonting. Jag som har jobbat länge i Handels under reaperioder trodde jag sett det mesta, men detta tog verkligen priset, hahaha. Under de första 15 minuterna sålde jag säkert 1/5 av allt jag hade med mig. Lite senare lugnade det ner sig så jag och Emelie kunde ställa upp mer saker på bordet, hämta klädställning som jag hyrt av arrangören, osv.

Runt 10-snåret kom även Julia och gjorde oss sällskap! Hur hon lyckades bära med sig två stora påsar med kläder och en stor klädställning på spårvagnen och sen gå till loppisen förstår jag inte alls, imponerad att hon orkade det!
Till lunch blev det en korv i kiosken på loppisområdet.

Även idag blev det 30 grader i solen, så vi såg till att smörja in oss flertalet gånget och sitta i skuggan. Jag hade faktiskt köpt två stycken balkongparasoll på Clas Ohlson (efter att ha spenderat två timmar dagen innan med att kolla alla butikers lagersaldon som säljer parasoll, men aaaaaallt var slutsålt i hela Göteborg – förutom Clas Ohlson i Nordstan!), men de var så vingliga och blåste ner flertalet gånger tills vi gav upp och tog ner dem. Kommer nog lämna tillbaka dem, ingen idé att behålla parasoll som bara funkar om det inte blåser det minsta lilla.

Innan Emelie åkte iväg för att segla så passade jag på att gå en runda för att se om jag själv hittade något jag ville ta med hem.

Massor av fina takkronor, och en uuuuunderbart vacker vintagematta från Paris! Var supersugen på att slå till på mattan då mannen bara ville ha 400kr för den (hade originallappar och allt kvar), men J var inte så glad i den gul-gröna färgen. Så jag fick tacka nej till den, men lyssnade gärna på mannens prat om hur den hade tillhört hans mamma som kom från Frankrike. Älskar att höra bakgrundshistorier!

Mina fingrar kliade så fort jag gick förbi tjusiga tekannor. Är fortfarande sugen på att börja samla på det.

Både korv och glass, alldeles intill vår säljplats.

När klockan var 13 märkte vi att det tempot saktade ner en hel del, och klockan 14 hade majoriteten av säljare med redan åkt hem. Försäljningen pågick fram till kl.15, men i och med att folk verkar satsa på att komma så tidigt som möjligt så lämnar folk också tidigare.

Julias syster och hennes vän kom också och kikade in loppisen, och de var snälla med att hjälpa oss att plocka ihop det som blev över. Klädställningen lämnade in i containern man tog den ifrån, och alla prylar som man hade över kunde man dessutom lämna in till en lastbil från Emmaus Björkås.

Dessa fyra påsar var allt jag hade kvar från försäljningen, och nästan allt var kläder som var rätt utdaterade i modet. Så allt jag hade kvar när J kom för att hämta mig var våra lådor, bordet, stolarna och parasollen. Ta-da!
Trots stressen i början av dagen så tyckte jag det blev riktigt lyckat och framförallt roligt! Det blev ingen enorm vinst, men 1300kr är inte fy skam att få för saker som man annars hade fått noll för.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.