Polkagris och biltur

Och nu blir det ännu en resa upp till Järna och Stockholm! Har varit ovanligt många sådana i år och det tycker vi alla i familjen har varit så kul, inte lätt att samlas när alla bor på skilda orter.
Denna gången åker vi för ännu ett examensfirande, eller rättare sagt två! Min syster Anna och hennes pojkvän tog tidigare båda examen i Stockholm, men då de hade fullt upp med jobb i sommar så fick vi skjuta upp det till augusti.

På förmiddagen blev jag hämtad i Göteborg av mamma och Kaj, och vi bestämde redan då att vi skulle ta rätt många pauser under färden så att mammas rygg inte tar för mycket stryk. Och det är bara skönt att få sträcka på benen och andas frisk luft när man annars bara sitter instängd i en bil med torr luftkonditioneringsluft, hehe.
Vårt första stopp blev i Gränna, som i princip är obligatoriskt att stanna vid om man åker den rutten.

Hyllor efter hyllor med polkagris, karameller och klubbor.

Fanns även en del saftkoncentrat i supersöta flaskor.

Längre in i butiken finns ett fönster där man kan kika in och se hur polkagrisar görs live!

På väggen intill kan man även slänga en blick på receptet med instruktioner.

Mamma bjöd mig på godiset, och jag valde vanilj-och choklarfudge och en polkagrisstång med smak jordgubb-och champagne. Den sistnämnda var urgod och är nog den enda formen av champagne som jag tycker om, hehe. Kaj tog två polkagrisstänger; Caribbean Dream med smak av kokosnöt och den andra med whisky.

En biltur som vanligtvis tar 4 timmar lyckades vi sträcka ut till 7 timmar, så när vi kom fram till Järna hos Eva och Håkan var vi redigt trötta och väldigt tacksamma för att få i oss mat. Bordet var dukat med blommor från trädgården och tallrikar ur serien French Garden av Villeroy Boch.

Potatis, tomat, gurka och zucchinin var allt odlat i deras trädgård och smakade så bra, och hälften av köttet var med någon rökig marinad som också var super. Bra avslut på en lång dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.