Roadtrip på Västkusten

Det var inte länge jag stannade hemma innan det var dags att fara iväg igen! Jag och J har sedan innan planerat att ta en liten semester ihop innan han börjar skolan igen, och nu var det perfekta läget då jag var ledig ytterligare fyra dagar i rad direkt efter helgen i Järna och Stockholm. Först funderade vi på att åka till Köpenhamn, då jag har tjatat om det hur länge som helst. Men vi kom senare överens om att vi gör det när vi har ännu mer ledig tid att spendera där, så den här gången satsade vi på en liten roadtrip på Västkusten! Vi började med destinationen som låg närmast oss i stan – nämligen Liseberg.

Helt fel tid att komma på, då det var fuuuuuullt med folk och löjligt långa köer till allt. När Lisebergsbanan har kö på 40-50 min, då vet man att man inte kommer hinna åka mycket, hahaha.

Senaste gången jag var i parken och gick förbi Valkyria sa jag att jag ALDRIG I LIVET kommer åka den. Men idag bestämde jag mig för att jag var redo att dö och ställde mig i kön med J. När vi kom fram till vagnen efter ca 30 min var jag nästan beredd på att hoppa över och springa ut, men istället så spände jag mig fast och kände hjärtat sjunka ner till fötterna. Och det värsta med berg-o-dalbanor som Valkyria är ju att det inte finns nåt stöd för fötterna!!!! Det blir tusen gånger läskigare när man inte känner mark under fötterna och bara dinglar rätt ut i luften, hu!
Och sen får man en härlig liten paus precis vid början av stupet på 90 jävla grader. DÅ slank det ut ett hjärtskärande skrik från mig, och sen skrek jag halsen av mig när vi släpptes ner. Men efter det var det faktiskt inte alls läskigt! Jag la knappt märke till att vi åkte upp-och-ner och allt sånt, så den var inte lika farlig som jag trodde att den skulle vara. Så åk den även om du egentligen inte vågar!

Vi åkte typ 4-5 turer på nästan lika många timmar, och när vi insåg att vi skulle spendera en bråkdel av tiden där med att faktiskt åka saker och majoriteten skulle läggas på att stå i oändliga köer så nöjde vi oss för dagen och drog hem.
Väl hemma tog vi våra packade väskor, gick ut på en gång och åkte vidare till Kungsbacka för att hämta hyrbilen på macken. Och så styrde vi kosan mot…

Varberg! Eller närmare sagt Varbergs Kusthotell.

Här spenderade vi en natt och stortrivdes. Faktiskt första gången nån av oss bott på hotellet, jag har annars bara varit på campingplatserna i området alldeles intill.

Fint rum, skön säng.

Litet avlastningsområde.

Badrummet var väldigt fint och fräscht och golvvärmen var uppvriden till hela 45 grader när vi kom! Grymt skönt för mig som har kalla fötter, men också bra att man hade möjligheten att styra det själv när man började bli lite svettig, hehe..
Rymlig garderob med superfin träyta. Inuti fanns det två extra sovkuddar, perfekt.

Skira gardiner är alltid tjusigt.

Och vem älskar inte byggnader med klätterväxter?

Runt klockan 18 gick vi ner och kollade in loungen och restaurangen.

Mörkt, murrigt och mysigt – de tre M:en. Tänk vad gosigt att sitta här framför en brasa på vintern, med en cocktail från baren bredvid.

Riktigt kass bildkvalité, skyller på min iPhone SE och diskret belysning. Det är nog snart dags för mig att skaffa en ny telefon… Här på bilden är i alla fall entrén till ena restaurangdelen, där det på morgonen serveras frukost.

Vi satte oss istället utomhus och njöt av den småkyliga sommarkvällen med riktigt god mat. J tog högrevsburgaren med pommes och chilimayo, och jag kommer inte ihåg vad min rätt hette. Kust-sommar-tallrik-nånting, I don’t know. Men ruskigt god var den i alla fall! Krispigt rostat bröd, fäskpotatis, aioli, lax, räkor, sill, skagenröra, tomat, ost och en citronskiva – PERFEKT rätt för en dag vid havet.

Från hotellet ser man Subbe Fyr, som ligger en kort promenad bort.

En promenad längst stranden och en stund med fötterna i vattnet gjorde mig gott. Kände mig så himla avslappnad redan, och sen satt vi en stund i strandfåtöljerna tills det blev för kallt för att stanna ute.

Rätt vad det var så var dagen redan över, och kvällen avrundades med plugg på hotellrummet för oss båda. Ja, jag har börjat plugga igen! Kommer skriva senare om vad jag har för mig, I promise.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.