Youtubetips: Kreativa Kanaler

Jag har alltid tyckt om att både skapa och titta på Youtubevideos, och att hitta nya kanaler som inspirerar och motiverar mig till att vara kreativ är så himla kul. Som att öppna presenter på julafton! Så jag tänkte dela med mig av några av mina favoritkanaler på Youtube inom det kreativa området. Kanske detta kan bli en serie av blogginlägg här?

ARKITEKTUR

30X40 Design Workshop drivs av Eric Reinholdt, en prisbelönad arkitekt i Maine, USA. Han gör videos om portfoliobyggande, arkitektprojekt, tips för studenter och yrkesverksamma, m.m. Alla videos är otroligt vackert filmade och pedagogiska, och man märker snabbt hur professionell och kunnig han är i sitt arbete. Han har även skrivit en serie böcker, “Architect + Entrepreneur”, som innehåller tips på hur man bygger upp en egen arkitektfirma, marknadsföring på sociala medier, etc.

INREDNINGSDESIGN

En av mina absoluta favoriter på Youtube är Karin Bohn, en kanadensisk inredningsdesigner som startade företaget House of Bohn för över 10 år sedan. Henne upptäckte jag när jag började plugga inredningsdesign 2017 och jag har följt henne religiöst sedan dess. Man får ta del av hennes vardag och se hur hon jobbar med inredningsprojekt, bygger upp sitt företag, och även hennes egna hemrenovering. Jag älskar girl boss power, och hon pratar alltid om hur man måste våga kasta sig ut och jobba hårt för att nå sina drömmar. Otroligt inspirerande kvinna!

VFX

Corridor Crew, systerkanal till produktionsstudion och youtubekanalen Corridor Digital, är en grupp med VFX-artister som skapar videos med specialeffekter och filmar reaktionsvideos. Jag tittar främst på Corridor Crew, då jag tycker det är väldigt intressant att höra proffs analysera andras verk och berätta om hur saker går till bakom duken. Deras serie “VFX Artist Reacts to Bad & Great CGI” är både lärorik och underhållande, och en av de roligaste i serien är helt klart videon när de reagerar till CGI-effekterna i nya musikalfilmen Cats!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.