Kungsbacka, Kontor Och Kållered

Med regnjackan tätt intill kroppen gav jag mig ut i regnet till Centralstationen för att ta pendeltåget.

Lunch med Sam i Kungsbacka stod på dagens agenda, och efter att ha kikat in på några matställen runt torget som var fullsatta så bestämde vi oss för att gå till Kaffebaren. Maten var så god när vi åt där senast så det gjorde oss ingenting!

Grillad surdegstoast med sallad och matchalatte blev det för oss båda.

Vi pratade om jobbplaner, lägenhetssökande, familjeliv allt som hänt sen vi senast sågs.

När vi var klara med lunchen gick vi till Cosa Home Stories, jag ville kika in där då butiken var i slutskedet av sin höstrea. J hade faktiskt köpt (på min uppmaning) årets upplaga av My Residence där när han var inne i Kungsbacka förra veckan, men jag ville se för mig själv också så att jag inte skulle råka missa fler bra fynd.

Och kan jag få en sån enorm kruka med växt till, tack?

Snyggt i skyltfönstret. Jag och Sam hade precis pratat om hur fint det är med lädersoffor, och filodendron blev jag totalt förälskad i.

Mycket fint på rea, men inget som jag kände att jag absolut behövde. Vi fick därifrån tomhänta, om man inte räknar med inspiration.

Vi gick vidare till Kungsmässan, kikade på lampor, blommor och vandrade planlöst runt i köpcentret tills vi kände att det var dags att avrunda.

En liten kompis fick följa med hem, nämligen en murgröna! Detta är tredje och sista försöket på ett tag för oss med att ha en murgröna, vi har varit helt värdelösa med att ta hand om våra tidigare. Den första klarade sig bra, tills jag åkte bort i en vecka och J övervattnade den tills den dog. Den andra tog jag kål på då jag tydligen tyckte det var klokt att inte vattna den alls på nästan två veckor, plus att den fick stryk av nån typ av ohyra.
Kvinnan i kassan på Kungsblomman sa faktiskt att murgrönor är väldigt knepiga att ta hand om, till min förvåning. Jag har alltid hört tvärtom och fått förvånade miner när jag berättat för andra om mina misslyckade försök med murgrönor.

Det ser ju så fint ut när den hänger ner från toppen av bokhyllan, och där får den alldeles lagom med solljus. Nu jävlar ska den här överleva!

Jag har tänkt mycket på min kontorshörna och hur jag vill optimera den. Hurtsen jag haft tills nu är Klimpen från Ikea, som jag köpte för ett eller två år sedan. Jag hann köpa ett av de två sista exemplaren av de vitfärgade Klimpen när de skulle utgå, så när J ville ha en likadan fick han ta en gråmålad.
Den är superfin och väldigt robust, men jag har känt ett tag nu att jag inte får plats med alla mina grejer i den. Alla mina akrylfärger står i vitrinskåpet i hallen, mina A3-papper ligger i kappgarderoben, och flera anteckningsböcker står i en av bokhyllorna i vardagsrummet. Och är det något i världen som ger mig lycka och lugn i själen så är det förvaring och organisering.

Emelie hade tidigare nämnt att hon köpt egna hurtsar på Ikea, och då berättade jag om att jag hade tänkt sälja min för att köpa en ny. Hon var tydligen intresserad av att ha en sån som jag hade, men då de inte fanns längre i vitt att köpa så hade hon inte den möjligheten. Vi bestämde att hon skulle få köpa min, och vi skulle ta en gemensam tur till Ikea för att fixa en ny hurts till mig. Jag skulle också kika på kontorsstolar, då jag tidigare slängt min gamla arbetsstol på tippen. Den var sliten bortom räddning, stackarn.
Torsdagsförmiddagen spenderades med att tömma min gamla hurts på all min skit och ta ner allt från skrivbordet för att förbereda för den nya hurtsen. Kaoooooos.

Jag behövde nämligen sätta på två ben till för att stötta upp bordsskivan där hurtsen tidigare stod. Den nya hurtsen är nämligen lite kortare än den gamla, så den kommer inte kunna stötta upp skrivbordet.
På eftermiddagen kom Emelie och hämtade upp mig och vi åkte iväg till Kållered.

Riktigt reklamleende från Emelie, som säljer in den här fina köksdelen i en djupt grön färg. Vi båda diggade sittytan på köksön.

En riktigt fin nyhet är denna sammetssoffa, som heter Ringstorp. Finns i flera olika utföranden och kommer som 2-sits, 3-sits, eller 4-sits med schäslong.

Två andra vackra ting: mattan Vonsbäk och Paxgarderoben Kirkenes med dörrar av kork. När ska folk börja uppskatta kork som material? Billigt, miljövänligt, snyggt – vad mer kan man begära?

Vi lade majoriteten av tiden på att testa soffor och kolla runt bland de inredda rummen, och när vi tittat en kort stund på hurts och kontorsstolar så säger högtalarna att varuhuset stänger om 15 minuter. Då fick vi eld i baken och skyndade oss till tag-själv-lagret, tog paketet för hurtsen och betalade i kassan.
Hemvägen ackompanjerades med feel-good-musik och vackert färgade moln.

Ett sjuhelvetes tungt paket med Alex kånkades upp för trapphuset, och den gamla hurtsen bars ner till Emelies bil. Mina små spagettiarmar var glada över att inte behöva bära mer, haha. Jag parkerade mig i soffan för resten av kvällen och tittade på Brooklyn 99.

Fredagen skulle spenderas med en slutpresentation för de senaste veckornas arbete, men först – bygga ihop hurtsen.

Se där ja, så tjusig!

Det blev minst sagt gott om förvaring för mig nu, så mycket att jag själv knappt får plats vid skrivbordet, hehe. Tur att jag är liten.

Datorn klämdes in bakom hurtsen och alla sladdar kopplades in. Dock bemödade jag mig inte med att snygga till med kabelhållare och sånt, vi ska nämligen få nytt golv till alla rum (förutom badrummet) lagt nån gång denna månaden! Så alla möbler kommer behöva flyttas om ett tag. Det får se lite slarvigt ut tills dess.

Nu får alla mina papper, anteckningsböcker, pennor, teknikprylar… ja, allt får plats! Så himla skönt att inte behöva gå runt i halva lägenheten för att hämta konstmaterial och annat bös. Längre fram kommer jag nog köpa besticklådor som jag kan lägga alla mina pennor i, eller så kanske jag till och med snickrar ihop något med ännu mer småfack.

Här fick en köksstol preciiiiiiis plats, phew. Får återuppta jakten på en ny kontorsstol senare.

En annan bra sak med denna hurtsen är att den är på hjul, så behöver man mer bordsyta så är det bara att rulla ut den. Smidigt! Dock kommer jag vid ett senare skede fixa ett par kortare bordsben till bordsskivan så att jag kan sänka ner skrivbordet och ha det liggandes direkt på hurtsen, så att jag kan ta bort två av bordsbenen, putta hurtsen ända in till hörnet och då få mer svängrum för mina ben. Att vara kortare än genomsnittet = inga möbler är anpassade för att man ska sitta ergonomiskt.

Efter en sen lunch blev resten av dagen fylld med plugg. Sista köret med modellbyggandet, vilket kommer bli riktigt skönt. Tre veckors arbete ledde till över 40 olika modeller – nu vill jag inte behöva skära i kartong på ett bra tag, haha.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.