Gbg Deco

Förra veckan tog jag mig äntligen tid till att besöka Gbg Deco, en inredningsbutik i Majorna med fokus på vintage och designklassiker. De öppnade i våras, och jag som bor bara några hundra meter därifrån borde skämmas som inte gått dit tidigare.

Jag hade tidigare under dagen DM:at dem på Instagram och frågat om det var okej att fota med systemkamera inne hos dem (man vet aldrig), och det var inga problem alls. Hade ju varit bra om jag hade haft ett fungerande objektiv som man kan ändra ISO-inställningarna på också, men vi får nöja oss med dessa halvkorniga bilder. Det gör kanske inte så mycket heller när allt man fotar är så vackert! Som denna matplatsen.

Fantastiskt vackra japanska tallrikar med olika naturmotiv, blev redigt sugen på att köpa dem. Men de är inte till för att ätas på, så om man istället har en tom vägg kan man hänga dem på display där, in all its glory.

Golvlampan i skyltfönstret var sjukt snygg, och Bumlinglampan i mässing tackar jag inte heller nej till.

Här var det massvis med färg i både möbler och glasvaser. Crystallampan av Anders Pehrson för Ateljé Lyktan har jag tidigare varit väldigt sugen på att buda på på auktion, men då i den transparenta versionen.

Lite godis finns att smaska på under tiden man kikar runt.

Jetson av Bruno Mathson för DUX har en självklar plats här.

Stilren soffa, och kan vi prata om hur fint det är med textilkonst på väggarna?
Färgglada skålar av Bengt Orup Johansfors.

Bokstöden i marmor på sidobordet hade gärna fått följa med mig hem.

Snyggt med mycket trä.

Dessa små vaser tyckte jag var hur fina som helst.

Blommiga soffor har gjort en comeback.

Det här setet med tre rökgrå vaser var bland det snyggaste jag såg, fina även utan blommor i.

Men min favoritdel var definitivt den här. Mörkt trä, svart läder, ljus ryamatta, glasföremål – yes yes and yes.

Och denna fåtöljen + världens vackraste italienska bordslampor i marmor.

Vill. Ha. ALLT.

Den veckade bordslampan tyckte jag också var superfin, och den lilla bokkrubban med.

Nätta stolar i konstläder och krom, släng på en fårfäll så blir det ännu tjusigare.

Alltså, om man kombinerar svart läder, mörkt trä och mässing, hur förväntar ni er att jag inte ska falla pladask för det?

70-talsfåtölj från Ikea, med hjul på fotpallen.

De är väldigt duktiga på att skapa olika rum i butiken och att hitta bra kombinationer.

Jag säger det igen; SÅ FINT.

Hallå hallå.

Sett från innersta delen av butiken.

Ännu en guldklimp: Hans Agne Jakobssons rosa franslampa.

Det var så mycket fint i butiken jag hade velat ha, men vår trånga lägenhet skriker nej till mer stora inköp. Men ett litet fat formad som en fisk får jag allt plats med, så den fick glatt hänga med mig hem.

Jag var i butiken ett bra tag och pratade länge med ägarna, Erik och Alisa, om allt från butiken till konsumtion och trender. Otroligt trevliga människor, och då känns det extra bra att stötta deras verksamhet. Så åk dit för jösse namn och njut av all vacker inredning!

Adress: Bangatan 40, 414 64 Göteborg
Hemsida:
gbgdeco.se
Instagram: @g
bgdeco
Facebook:
Gbg Deco

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.