Septembers Inredningsjakt

Jag har i flera år letat efter en soffa som ska ersätta vår nuvarande (vit Ektorp 3-sits med separat fotpall från IKEA) och har för länge sen tappat räkningen på hur många olika hemsidor jag har kollat igenom. Men det har varit o-tro-ligt svårt att hitta någon som uppfyller våra krav och önskemål och mått, komfort, färg, storlek, osv. Kräsna? Kanske lite, men det tycker jag att man ska vara i sådana här lägen.

Vi tog en sväng till MIO förra veckan och fick ÄNTLIGEN syn på en mycket trolig kandidat! Taylor heter soffan, och finns i en massa olika kombinationer och tyger. Vi fastnade starkt för den då den både hade en djup sits och en hög rygg + svankkuddar för extra stöd som man kan köpa till. Hallelujah!

Hur tusan la jag inte märkte till den på deras hemsida? tänkte jag. Jaha, då har tydligen MIO valt att ta bort den i sortimentet på hemsida. Vi hoppas innerligt att det inte är något konstigt med den, för annars är vi tillbaka på ruta ett…

Vi kikade en hel del på de olika tygerna, och kom båda överens om att vi vill ha nåt som går i grå eller beige. Men det kommer dröja ett bra tag innan vi köper soffa, kan vara bra att ha en stadig inkomst först, hahaha.

Lördag morgon innan jobbet åkte jag till Gamlestan för att kolla in Nouvel Interiörs utförsäljning av stylinglager! När jag kom dit en kvart innan öppning så hade det redan hunnits bilda en kö.

Och nog fanns det gott om prylar att fynda!

Jag hittade inte så mycket som jag verkligen behövde köpa, en ljushållare och en grön kökshandduk fick bli mina enda fynd idag. MEN den här konferensstolen var jag riktigt nära att slå till på. Jag håller ju och kikar på auktioner efter kontorsstolen EA117, fast i svart läder och med hjul. Så det var rätt nära det jag letade efter, men det var 5000kr jag inte hade att spendera just då. Jag får fortsätta vaka som en hök på alla auktionssidor istället.

Ljushållaren blev super här hemma! Blockljus från Åhléns passade perfekt i den.

Höstkylan är verkligen inte som värst än, men jag fryser konstant ändå och ser till att det alltid är filtar framme och att jag alltid har på mig tjocka sockar och/eller tofflor inomhus.

Så här har det sett ut mycket nu. Ljus, ljus och mer ljus.

Och ännu mer ljus. Men det är det som gör hösten så mysig!

För ett tag sedan så råkade jag tappa min systemkamera på golvet och pajade det halvtrasiga objektivet ännu mer. Det gick fortfarande att använda, men det kom upp felmeddelande för varje bild jag tog fastän den lyckades ta foton. What?
Jag hade köpt kameran och objektivet begagnat på Tradera av en privatperson, och blev därför rätt sur när jag till slut förstod att det var just objektivet som var trasigt redan när jag fick hem den. Då hade jag haft den ett tag och kunde inte göra så mycket åt det, och jag blev lite motvillig till att handla begagnat igen. Men, jag gav det en sista chans förra veckan och klickade in på Sellpy. En Canon EFS 18-55mm budade jag på och fick den för ynka 324 kronor med frakt och allt. Blev lite nervös när den kom i en helt annan kartong än originalet, men det blev rätt objektiv så jag klagar inte. Och den funkar felfritt än så länge och jag är glad att jag kunde spara lite pengar och inte behöva köpa den för nypris. Till sist fick jag lite tur!

Igår fick jag även mail från Artilleriet och DHL med goda nyheter – ÄNTLIGEEEEEEN är min Etcetera Lounge Chair + fotpall redo att levereras!!! 6-8 veckors leveranstid blev till 5 månader p ga problem hos leverantören. Tråkigt, men sånt händer och det var bara att acceptera. Jag hade ju fått ett otroligt bra pris på varorna, så längre väntetid kunde jag leva med. Det som gjorde mig frustrerad var snarare bristen av uppdateringar. Jag behövde själv höra av mig till dem för att få mer information, men fick inte alltid mycket till svar… Men, nu är det trasslet över och jag taggar inför imorgon då DHL kommer med leveransen!

Den här fåtöljen och fotpallen har vi ställt uppe på vinden nu. Osäker på om vi ska sälja dem eller inte, för jag tycker fortfarande om dem. Får se vad som blir av med det, men från och med imorgon kommer den här vyn i alla fall se annorlunda ut. Längtar!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.