Etcetera Lounge Chair

Ett skepp kommer lastat med Etcetera Lounge Chair och fotpall!

Vilken ljuvlig syn! Här passade den in alldeles utmärkt, fast det blev lite trångt med fotpallen så jag flyttade bort den. Den kan man lätt ta fram när man vill släng aupp fötterna på den eller när en extra sittplats behövs.

Första intrycket av vardagsrummet sett från hallen/köket.

Etceteran designades av Jan Ekselius 1970 och har blivit en svensk ikon för 70-talets formgivning. Produktionen återupptogs i samarbete med Artilleriet förra året och tillverkningen sker på samma sätt som förut i småland av hantverkare från J.O Carlsson och Forsberg.
Etceteran är också med i boken “1000 Chairs”, som är lite av en stolbibel och redovisar de mest inflytelserika designstolarna i världen under 1800-talet och 1900-talet.
På Jan Ekselius hemsida respektive Artilleriets kan man läsa mer om produktionsprocessen och historien bakom stolen.

Klädseln är av organisk bomullsvelour och har en väldigt fin lyster i sig. Ett stort plus är att den avtagbar!

I skrivande stund ligger J i fåtöljen med ett duntäcke och tittar på Youtube-videos på mobilen. Då får man ändå säga att detta blev en succé.

Pallen får stå här i hörnet när den inte används. Vi funderar på att ändra möbleringen här i vardagsrummet så att det blir spegelvänt från så som det är nu. Då hade fåtöljen och fotpallen fått plats tillsammans, fast på andra sidan rummet då. Ännu ett projekt att ta tag i, som det brukar vara här hemma.

Alldeles strax kommer Emelie och Simon hit för tacomiddag och filmkväll. Det kommer bli en perfekt invigning av fåtöljen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.