Mix Of The Month: Plugg, Inredning, Halloween

Ja ni, tiden flyger iväg när man är upptagen med jobb och plugg, därav bristen på blogginlägg från mig. Oops.

De senaste veckorna har vi ett rumsligt projekt i designkursen. Vi ska bygga en skulptural interiör med endast en typ av byggblock. Flera rundor till Matton, kramp i händer, frustration över staplade formationer som rasar, och miljontals små kartongbitar över halva kontoret/vardagsrummet – ungefär så kan jag sammanfatta det. Kul och lärorikt, men det ska bli skönt att snart börja med nästa projekt. SOM ÄR ARBETSPROVER TILL HDK, AAAAAAAAAAH. De släppte årets tema och instruktioner redan förra månaden, och årets ämne är “Hur Kan Man Minska Matsvinn?”. Så spännande! Har lånat en massa böcker om ämnet men har inte hunnit göra läsa dem än. Ska försöka hinna med det i helgen, det är viktigt att hinna med research inför arbetsprover!

Såhär ser nuvarande projektet ut just nu. Den slutgiltiga versionen ska göras nästa vecka tror jag.

Testade två olika koncept för exteriören. Min lärare tyckte om dem såpass mycket att hon tyckte jag skulle köra på båda två! Kul när man får bra feedback, då känner man att stressen och slitet är värt det.

Vad har hänt annars då? Jo, Kaj och mamma fyllde år, och vi sågs några dagar efter deras födelsedagar och firade med att se Ad Astra på bio. Innan det åkte vi till Mio där mamma fick sin present i form av bidrag + hjälp med att välja ut fuskblommor, och Kaj fick sin skärbräda som jag visade i förra blogginlägget.

Gothenburg Design Week har också kommit och gått! Jag var tyvärr upptagen med både jobb och skola, så jag hade inte möjlighet att gå på de evenemang som jag var intresserad av. Men som tur var så hade Ung Svensk Form sin utställning för 2019 precis utanför mitt jobb i Nordstan! Så det lyckades jag klämma in en titt på.

25 olika bidrag från olika kreatörer visades på torget. Otroligt mycket fint att se på, och en hel del intressanta tankar bakom verken.

Jag föll PLA-DASK för den här otroliga stolen. Lobster heter den, och är formgiven av Martin Thübeck.

Jag har också vunnit på auktion!!! Detta vackra vitrinskåpet väntar på leverans från Halmstad Auktionskammare till Göteborg, och jag längtaaaaaaar tills vi kan plocka upp den på utlämningsstället. Ska bli så himla skönt att ha ett skåp med dörrar så allt os, fett och smuts inte kladdar ner allt man vill ha på display.

Och ännu mer förändringar ska snart ske här hemma – vårt efterlängtade golvbyte ska äntligen bli av! Det skulle egentligen fixas för en månad sen, men hyresvärden fick lite problem med att få tag i golvläggaren. Men det löste sig, och på måndag 28/10 ska vi få ekparkett och bli av med vårt vidriga linoleumgolv.

Inte det snyggaste, nej, men det värsta är att det är nästan helt omöjligt att hålla det rent. Speciellt i köket, där lägger sig all skit på golvet och suger sig fast. Har testat att skrapa bort all skit med spishällsskrapa och T-sprit, men det var alldeles för pilligt och krävande för att man skulle orka göra det i hela rummet.
Precis under spisen kan man ana originalfärgen, och sen ser man missfärgningarna och smutsen. URK. Inte ens J’s krokodiltofflor kan hindra en från att se det.

Vi har förberett oss lite inför golvbytet med att tömma bokhyllorna och bära upp det och några småmöbler till vindsförrådet. Både jag och J kommer också vara hemma när golvläggaren är här och jobbar, så vi får lösa resten när den dagen kommer.

En stor flock med kråkor påminde mig om att Halloween närmar sig med stormsteg. Första helgen i november ska vi ha knytismiddag och skräckfilmskväll hos oss med några vänner, och på söndag ska jag, J och några andra åka till Halloween på Liseberg. Det är lika viktigt som jul för mig, men skillnaden i år blir att jag inte kommer klä ut mig. Vilket jag är lite deppig över, men jag orkar inte riktigt med det längre, i alla fall inte om resten av ens sällskap gör det. Det är ju inte många andra som känner för det i den här åldern (låter som att jag är 50 nu, haha), såvida man inte går på någon större halloweenfest.

Jag har alltid varit fascinerad av det makabra och dragits till det udda och läskiga sedan jag var liten. Aldrig att jag skulle vara prinsessa eller något annat gulligt på Halloween, jag ville vara varulv, monster eller skelett! När jag i tonåren upptäckte SFX makeup videos på Youtube så började jag experimentera mer med blodiga sminkningar och hemmasnickrade horn och masker. Tycker fortfarande det är superspännande och kreativt, det är inte ofta man får utlopp för den typen av skapande, haha! Men nu har jag inte gjort någon större sminkning sedan 2017. Kanske blir det något till nästa år…

Happy Spooktober ♡

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.