Nya Golvet

A LOOK BACK: Blogginlägg från okt-nov 2019, publicerat maj 2020.

Äntligen blev det dags för oss att få vårt nya golv inlagt! Som vi har väntat.

Säg hej då till det gamla, snuskiga golvet med nedtryckta ringar från sängbenen.

Och säg hej till ny ekparkett!

Vi hade tömt vardagsrum och hall under helgen för att ha det klart när golvläggaren kom på måndagsmorgonen, och fick då en liten kik på parketten innan arbetet sattes igång.

En sista titt på det gamla golvet, och så stack vi iväg för att låta golvläggaren jobba ifred. Vi hade ändå ingen plats i lägenheten där vi kunde hänga på under dagen, hehe.

Vi åkte till Biomedicinska biblioteket. Efter flera timmars plugg och lunch emellan blev jag seg i huvudet och bestämde mig för att åka hem medans J stannade kvar ett tag till.

Jag höll nästan för andan av förväntan när jag satte nyckeln i dörrlåset, och möttes av denna ljuva syn. HE-RRE-GUD VAD BRA DET BLEV!

Dörröppningen mellan hall och kök. Jamen ser ni vilken otrolig förbättring?

Och så vardagsrummet, även det blev super! J blev också supernöjd när han kom hem och fick se det själv.

Just ja, då var det dags att flytta ut allt från köket igen…

… och sovrummet med. Bara att kavla upp armarna och beställa hämtmat.

Efter att ha flyttat alla grejer avrundades kvällen med thaimat, cola och att sträcktitta på säsong 9 av American Horror Story med sängen lägligt placerad framför TV:n.

Tisdagsmorgonen kom, och nu var det dags för golvläggaren att fixa sovrummet och köket.

Matlagning blir det inte idag heller, då spisen står i hallen och kylen/frysen är urkopplad.

Istället för att riva upp det gamla golvet så lades den nya ekparketten helt enkelt ovanpå. För att täppa över glipan mellan golv och den fasta golvlisten så lades det på extra små skarvlister i trä som matchar golvet.
Nu skulle det dröja några dagar innan golvet var helt färdigt, då golvläggaren behövde fixa lite grejer med sin kollega.

Första november: golvläggarna är tillbaka och mitt i allt detta så behövde vi dessutom hämta vitrinskåpet jag vann på auktion! För att göra det lite smidigare för oss hade jag tidigare beställt transport från Halmstads Auktionskammare till Göteborg, så mamma och jag behövde bara åka ut till Gamlestaden.

Det var PRECIIIIIIS att den fick plats i baksätet, phew! Tur att jag är kort så att jag kunde skjuta fram mitt säte så långt det bara gick, haha.

Under golvläggningen fick vi lite problem med diskmaskinen och kyl/frysen. Golvläggarna kopplade såklart ur och flyttad på allt under golvläggningen, och de rekommenderade att vi kontaktade en rörmokare för diskamenen för att garantera att den blev kopplad korrekt. Hade varit jobbigt att få översvämning när vi precis fått nytt golv, haha.
Sagt och gjort, vi pratade med hyresvärden som fixade en tid med rörmokare några dagar efter att golvläggningen var klar. Men i och med att golvet hamnade högre upp än tidigare så fick inte slangarna från diskmaskinen inte plats på samma sätt som tidigare, så nu gick det inte längre att putta in diskmaskinen lika långt som tidigare. Och kyl/frysen kunde inte heller skjutas ända in i hörnet då vägguttaget bakom nu inte hamnade i hålet som är utskuret ur överskåpet där uttaget tidigare satt.
Några dagar senare, med lite jobb från rörmokare som puttade och trixade med diskmaskinen, och hyresvärden som personligen flyttade på eluttaget – och vips så var allt klart!

Det kändes verkligen som att vi hade fått en helt ny lägenhet! Här i hallen känner man störst skillnad. Nu kan jag skippa mina planer på att köpa en hallmatta, nu när jag inte längre behöver gömma golvet.

Vyn från köket in till vardagsrummet.

Köket, nu med det nya skåpet! Blev så himla fint, och gud vad skönt det är att inte längre få massa damm och stekos på alla grejer.

Här har det blivit 1000 gånger lättare att få det ordentligt rent.

Skillnaden på golv och lister. Tycker dock att det var fint med de gamla skarvlisterna i mässing. Men overall så blev detta såklart oerhört mycket bättre.

Som dag och natt!

Allt är på plats och bokhyllorna är återigen stylade. Det är egentligen det som tar längst tid med att flytta runt saker – jag kan stå i flera timmar och flytta saker hit och dit i hyllorna.

Följande tisdag hade vi filmkväll med några vänner, och Etceteran kom väl till pass.

Nytt golv, lägenheten städad och härligt solljus. Nu njuter vi av resultatet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.